Ikea lansează Starkvind, un purificator de aer inteligent integrat într-o masă

02.08.2021
Ikea lansează Starkvind, un purificator de aer inteligent integrat într-o masă

După boxele integrate în rafturi, veioze sau tablouri și încărcătoarele wireless în birouri, Ikea face un nou pas către case inteligente dar și practice cu Starkvind, o nouă linie de purificatoare de aer inteligente. Compania vinde deja un purificator non-smart, cu control manual, însă modelele Starkvind pot fi integrate în soluția smart home Tradfri a companiei. Cel mai interesant este însă modelul Starkvind care este integrat direct într-o masă, care nu mai ocupă spațiu în plus.

Starkvind nu este primul purificator de aer Ikea, dar este cel mai ușor de integrat într-o cameră

Ikea a anunțat purificatoarele Starkvind în SUA, unde vor fi disponibile în două variante și câte două versiuni de culoare pentru fiecare. Avem de a face în primul rând cu un purificator de podea de formă rotundă, care poate fi mutat după bunul plac. Acesta este un model mai „tradițional”, dar care tot poate fi controlat prin aplicația IKEA Home. Acesta va intra în oferta companiei la 129 dolari americani.

Cel de-al doilea model este însă semnificativ mai interesant, pentru că este un purificator de aer montat pe o masă. Acesta oferă exact acleeași caracteristici și performanță precum modelul tradițional, însă permite o integrare mai elegantă între alte obiecte de mobilier. Acest purificator Starkvind pornește de la 189 dolari.

Desigur, pentru a le controla, aceste purificatoare de aer au nevoie de un Hub Tradfri de la Ikea, care este utilizat pentru controlul tuturor dispozitivelor inteligente ale companiei. Dacă ai deja unul, nu va fi necesară achiziția unuia nou.

Fiind purificatoare de sub 200 de dolari, modelele Ikea nu vin cu toate funcțiile premium pe care le vedem la modelele mai scumpe din piață. Acestea sunt echipate cu un sistem de filtrare în trei pași, care opresc 99,5% din particulele din aer. Fiecare model are trei viteze de operare a ventilatorului intern și permit programarea prin aplicația de mobil. Există și un mod de operare automat, care folosește senzorul intern pentru a controla viteza ventilatorului.

Starkvind va intra în magazinele Ikea din SUA în octombrie, ceea ce sugerează că nu va dura foarte mult până când vor ajunge și în cele din România. Boxele Symfonisk în formă de tablou au fost introduse în România în același timp cu restul Europei.

sursa: Engadget

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult