În 1986, Apple, o companie aflată în pană de idei, lansa propria linie de îmbrăcăminte şi accesorii [FOTO]

17.04.2016
În 1986, Apple, o companie aflată în pană de idei, lansa propria linie de îmbrăcăminte şi accesorii [FOTO]

La un an după ce Steve Jobs era îndepărtat din companie, în 1986 Apple lansa o linie de îmbrăcăminte care să le permită fanilor să îşi arate în mod public suportul pentru companie.

The Apple Collection a fost o linie de haine, accesorii şi alte obiecte sub marca Apple. Printre produse se număra un „Apple Watch” care costa 35 de dolari, un briceag de 34 de dolari şi o placă de surfing cu velă de 1.100 de dolari. 

Citeşte şi: 40 de ani de Apple: Cum a evoluat cifra de afaceri a companiei în tot acest timp

Deşi interesantă, această colecţie arată o companie aflată în impas şi în pană de idei, după înlăturarea lui Jobs în 1985. A urmat o perioadă de declin, care a atins punctul maxim la jumătatea anilor ’90, când se punea chiar problema ca Apple să fie vândută. 

Lucrurile au luat din nou o turnură pozitivă după ce Steve Jobs, concediat în urmă cu mai mulţi ani, a preluat „frâiele” companiei din nou în 1997, după ce Apple a achiziţionat compania fondată de acesta în 1985, NeXT Computer. 

Puteţi vedea colecţia completă pe Imgur

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult