În curând: card-uri de credit cu digipass încorporat

08.11.2012
În curând: card-uri de credit cu digipass încorporat

Banalul card de credit este pe cale să primească un upgrade important şi foarte util.

Display Card arată aproape la fel ca orice card de credit, debit sau card ATM, însă include şi funcţionalitatea unui digipass

În prezent, majoritatea băncilor pun la dispoziţie un dispozitiv de autentificare separat pentru acces la servicii de internet banking. Din păcate nu de puţine ori acest accesoriu prea voluminos pentru a fi ţinut în portofel ajunge să fie rătăcit sau chiar pierdut, impunând o nouă vizită la bancă şi timp pierdut pentru pentru utilizator.

Aceste neplăceri vor fi însă de domeniul trecutului, deoarece MasterCard a creat un card de credit 2-in-1 ce conţine butoane numerice sensibile la atingere şi ecran LCD monocrom, responsabil cu afişarea de informaţii în formă numerică. Atunci când nu este introdus în bancomat, card-ul ia rolul unui digipass, putând fi folosit pentru generarea de parole unice de acces, folosite pentru tranzacţii online şi diverse servicii oferite de bancă.

Potrivit MasterCard, accesoriul numit Display Card arată şi funcţionează aproape la fel ca orice card de credit, debit sau card ATM.

Eliminând nevoia pentru un dispozitiv separat de autentificare, card-ul de credit 2-in-1 are toate şansele să câştige rapid în popularitate, eliberând posesorul de o grijă în plus.

În viitor, Display Card-urile vor putea afişa şi alte informaţii utile, cum ar fi suma de bani rămasă în cont, puncte de loialitate şi chiar enumera tranzacţiile efectuate recent. Din păcate pentru moment noul Display Card a fost adoptat doar de câteva bănci din Europa şi Singapore, însă cu timpul ar putea deveni un accesoriu comun, prezentat ca un upgrade firesc pentru card-urile de credit actuale.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Recomandare video