În loc de ceas, am putea să purtăm la mână o tabletă: Rufus Cuff

03.11.2015

În timp ce toate companiile se concentrează pe realizarea de noi dispozitive mobile de purtat la mână precum ceasuri şi brăţări inteligente, Rufus Labs merge un pas mai departe. Compania a dezvoltat o mini-tabletă numită Cuff pe care o poţi lega la mână prin intermediul unei curele, care poate oferi toate funcţiile unui smartphone sau a unei tablete obişnuite, pe care să o ai mereu la îndemână.

Rufus Cuff a fost un proiect finanţat prin intermediul Indiegogo în 2014, iar acum au pornit primele pre-comenzi ale produsului final. Acesta nu numai că indică ora şi notificările importante de pe un smartphone (chiar şi cu iOS), ci poate să faciliteze chiar şi navigare pe internet, afişarea unui traseu de navigaţie prin GPS, consumul de conţinut multimedia, sau chiar scrierea de mesaje text. Rufus Cuff este un accesoriu pentru alte dispozitive inteligente, însă ar putea funcţiona pe cont propriu. Singurul lucru care îi lipseşte este un locaş pentru cartele SIM.

Acesta este bazat pe un procesor Texas Instruments cu nuclee Cortex-A9, integrează un display de 3,2”, GPS, cameră video frontală cu blitz, un motoraş pentru vibraţii, WiFi b/g/n şi senzori de mişcare avansaţi. De asemenea, este alimentat de un acumulator de 1175 mAh şi rulează o versiune personalizată de Android KitKat. Rufus Labs spun că acest „comunicator portabil” este rezistent la stropi apă.

Rufus Cuff va fi livrat în trei culori (negru, alb şi roşu), iar preţul său porneşte de la 249 dolari pentru varianta cu 16 GB spaţiu de stocare, pentru o perioadă limitată. Comenzile făcute până la 1 decembrie beneficiază de preţul promoţional, după care acesta va urca la 400 de dolari. Momentan nu există o dată de lansare, însă putem presupune că aceasta va fi stabilită cândva în cursul anului 2016.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult