Încărcătorul cu magneți MagSafe de la Apple funcționează și pe alte modele concurente

20.10.2020
Încărcătorul cu magneți MagSafe de la Apple funcționează și pe alte modele concurente

Sistemul de accesorii MagSafe de pe iPhone 12 are șansa de a fi unul dintre cele mai mari upgrade-uri față de generațiile precedente, unul care ar putea duce la eliminarea completă a port-urilor fizice de pe telefoanele Apple. Se pare însă că aceste accesorii nu funcționează doar pe iPhone, conform celor care au reușit să pună deja mâna pe primul accesoriu de acest gen: încărcătorul MagSafe. Aparent, acesta este compatibil și cu alte dispozitive, precum Pixel 5 și Galaxy Z Fold2 de la Google.

MagSafe, noul încărcător magnetic pentru iPhone merge și pe Pixel sau modele Samsung Galaxy

Încărcătorul MagSafe este accesoriul care ar putea porni eliminarea port-ului Lightning de pe iPhone-uri. Acesta se atașează pe spatele iPhone 12 cu magneți și permite încărcare wireless rapidă la 15W. De altfel, acesta este singurul accesoriu de încărcare wireless care poate alimenta telefoanele Apple la putere atât de mare. Pe oricare alt încărcător wireless Qi, iPhone-urile se încarcă la numai 7,5W.

Se pare însă că MagSafe nu folosește o tehnologie proprietară de încărcare. Cei care au intrat în posesia unul astfel de încărcător înaintea lansării au demonstrat că acesta poate fi atașat chiar magnetic de telefoane cu încărcare wireless precum Google Pixel 5 și Samsung Galaxy Z Fold 2. Desigur, atașarea magnetică nu este la fel de puternică precum pe iPhone 12.

Motivul este faptul că iPhone 12 are la rândul său magneți la interior, care asigură o prindere mai puternică, dar care și aliniază perfect încărcătorul sau alte accesorii de fiecare dată. Apple spune că soluția sa de încărcare wireless permite încărcare mai eficientă, întrucât dispozitivul este centrat perfect pe adaptorul de încărcare de fiecare dată.

Aceasta este probabil prima dată când Apple lansează accesorii proprietare pentru iPhone care se potrivesc și la alte telefoane. Nu este clar însă dacă MagSafe pe alte modele funcționează însă și cu o husă atașată, așa poate funcționa pe iPhone 12.

sursa: Android Police

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult