Integral lansează primul card microSD de 512 GB

23.01.2018
Integral lansează primul card microSD de 512 GB

SanDisk obişnuieşte să spargă recordurile atunci când vine vorba despre carduri de memorie, însă de această dată compania Integral a reuşit să producă primul card microSD cu capacitate de 512 GB. Acesta devine astfel cel mai spaţios card de pe piaţă, lăsând în urmă modelul de 400 GB de la SanDisk, care deţinea acest titlu. Desigur, noul card are câteva limitări, capacitatea de stocare mare fiind momentan limitată de viteze de transfer mai mici.

Cardul Integral de 512 GB este realizat pentru a fi aliniat la standardul SDXC UHS-I U1. Acest lucru înseamnă că are o viteză minimă de scriere de 10 MB/s şi poate atinge până la 80 MB/s la citire. Din acest motiv, acesta a primit certificare V10, care îl recomandă pentru înregistrarea de clipuri în High Definition. În ciuda faptului că avem de a face cu un card cu capacitate foarte mare, se pare că acesta nu este util pentru noile camere foto sau smartphone-uri care filmează în 4K.

În comparaţie, cardul SanDisk de 400 GB atinge viteze de până la 100 MB/s la citire. Cei care optează pentru un astfel de card îl pot folosi probabil cel mai bine în tablete sau laptop-uri ultraportabile de pe care vor să redea o librărie de clipuri video sau audio, pentru stocare de documente şi fotografii, însă nu pentru lucruri mult mai avansate. Desigur, va fi nevoie să aşteptăm lansarea oficială pentru a testa vitezele acestui card şi pentru a vedea exact dacă se pretează la scenarii de utilizare mai pretenţioase, precum stocarea de jocuri pe consola Switch de la Nintendo.

Având în vedere că noul card microSD Integral de 512 GB se lansează în luna februarie, nu mai avem foarte mult de aşteptat. Încă nu avem informaţii despre preţ, însă cu siguranţă un astfel de card nu va fi ieftin.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult