iRobot Roomba j7+ este primul aspirator robot sigur de folosit în preajma animalelor de companie

09.09.2021
iRobot Roomba j7+ este primul aspirator robot sigur de folosit în preajma animalelor de companie

Roomba j7+ este un aspirator robot dotat cu inteligență artificială, capabil să recunoască obstacole de pe traseu, cum ar fi „bucuriile” lăsate în urmă de animale de companie neantrenate pentru folosirea litierei. Producătorul iRobot chiar garantează împotriva unor astfel de incidente, promițând înlocuirea gratuită a aspiratorului în caz de probleme.

Create pentru cei care nu pot fi deranjaţi cu activităţi plictisitoare, cum ar fi măturatul propriei camere, aspiratoarele robot reuşesc să memoreze „harta” locuinţei şi în general fac o treabă destul de bună la partea de curăţenie. Ba chiar se ocupă şi de încărcarea acumulatorului „parcând” în faţa adaptorului de alimentare atunci când este cazul. Totuși, pentru iubitorii animalelor de companie folosirea unui aspirator robotizat poate fi o afacere extrem de riscantă, dispozitivele de acest tip evitând obiectele de pe traseu doar în urma coliziunii directe, împingându-le la o parte sau trecând peste, dacă acestea sunt suficient de mici. Astfel, dacă într-o locuință mai puțin ordonată jucăriile lăsate în urmă de copii, șosetele și cablurile electrice constituie cel mult un inconvenient, altfel stau lucrurile dacă respectivul obstacol este materia fecală a unui animal de companiei.

aspirator robot animale companie

Dotat cu inteligență artificială, noul model iRobot poate detecta și chiar învăța obstacolele de pe traseu, astfel încât să le poată evita și în viitor. În plus, vei putea defini în aplicația pentru smartphone zone pe care aspiratorul să le evite. Producătorul iRobot este atât de încrezător în garanteă timp de un an împotriva accidentelor urât mirositoare, oferind înlocuirea aspiratorului dacă sistemele integrate de detecție și evitare dau greș.

Roomba j7+ este livrat cu un accesoriu suplimentar care se ataşează staţie de încărcare a acumulatorului, luând forma unui coş de gunoi care poate fi accesat de la partea de sus.

În funcţie de starea locuinţei, Roomba j7+ poate face câteva cicluri de curăţenie înainte ca propriul compartiment de colectare să se umple. Ajutat cu staţia de alimentare prevăzută cu compartiment separat pentru gunoi, noul aspirator robot poate evacua praful colectat la finalul fiecărui ciclu de curăţare.

Toate aceste inovații vin cu un cost pe măsură, cel mai avansat aspirator iRobot de până acum venind cu prețul de 849 dolari.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult