iWatch modular dezvăluit într-un patent Apple

23.07.2014
iWatch modular dezvăluit într-un patent Apple

Un nou patent Apple referitor la ceasuri de mână inteligente a ieşit la iveală. Acesta a fost înregistrat încă din 2011 şi pare a fi o abordare diferită faţă de cea pe care a înaintat-o Google cu noile dispozitive Android Wear.

Marea diferenţă este design-ul modular, cureaua şi dispozitivul inteligent fiind două componente separate. Astfel, în curea se găsesc senzorii de mişcare, un modul Bluetooth şi un modul GPS, în timp ce display-ul şi restul hardware-ului sunt integrate într-un dispozitiv extern numit „iTime”. Acest concept nu este foarte diferit faţă de modul în care iPod Nano din generaţia a şasea putea fi ataşat de o curea din cauciuc şi folosit ca ceas de mână.

Concept iWatch

Nu vom şti cu siguranţă dacă acest concept de ceas inteligent Apple va ajunge pe piaţă ca un produs finit, sau dacă este încă unul din design-urile propuse şi abandonate de companie. În ciuda zvonurilor despre un astfel de dispozitiv din fiecare an, Apple a decis să nu intre pe această piaţă până în prezent, iar informaţiile pe care le avem acum la dispoziţie sugerează că 2014 nu va fi anul în care vom vedea evazivul iWatch.

Accentul pare să fie de data aceasta pus pe dezvoltarea de noi modele de iPhone cu display mai mare şi pe noi modele de laptop-uri din gama Macbook Air. Totuşi, încă există o mică posibilitate ca un astfel de dispozitiv să fie prezentat ca o surpriză, într-unul dintre celebrele momente „one more thing”.

iWatch Patent

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult