iPhone 6, mai dificil de produs decât se credea. Stocurile pentru lansare ar putea pune probleme

14.07.2014
iPhone 6, mai dificil de produs decât se credea. Stocurile pentru lansare ar putea pune probleme

Modulul pentru interfaţa touch şi carcasa metalică pregătită pentru noua generaţie de telefoane iPhone 6 par să pună probleme serioase de fabricaţie, riscând să întârzie punerea în producţie a telefonului. Dacă situaţia nu se îmbunătăţeşte, Apple ar putea avea probleme cu aprovizionarea stocurilor pentru lansare şi chiar limita disponibilitatea în anumite pieţe de desfacere mai puţin importante.

Potrivi lui Ming-Chi Kuo, analist pentru KGI Securities, Apple întâmpină dificultăţi serioase în aprovizionarea cu subansamble pentru modelul iPhone 6 cu ecran de 4.7”. În cazul variantei cu ecran de 5.5” problemele sunt atât de grave încât acesta ar putea lipsi din stocurile magazinelor până spre finalul acestui an. În cel mai fericit caz, disponibilitatea ar putea fi asigurată în volum limitat începând cu luna octombrie.

Dacă până acum principalii vinovaţi păreau să fie autonomia insuficientă a bateriei şi scutul din sticlă cu strat de safir folosit pentru protecţia ecranului, alte obstacole par să aibă legătură cu fabricarea interfeţei touch bazată pe tehnologie in-cell şi producerea elementelor metalice pentru carcasă.

iPhone 6, mai dificil de produs decât se credea

Potrivit aceluiaşi analist, disponibilitatea mai bună a stocurilor pentru modelul iPhone 6 cu ecran de 4.7” ar fi datorată absenţei scutului de protecţie cu strat de safir, folosit doar pentru modelul cu ecran de 5.5”.

Între timp, veştile privind angajări masive de personal la fabricile Foxconn – principalul partener Apple responsabil cu producerea de telefoane iPhone, par să indice contrariul. Aparent, ambele modele iPhone 6 vor intra în producţie din această lună, dificultăţile legate de producerea anumitor subansamble urmând să fie depăşite cu ajutorul forţei de muncă supradimensionate.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult