Jabra lansează noua gamă de căști true wireless „Elite”, cu patru modele performante la diverse praguri de preț

01.09.2021
Jabra lansează noua gamă de căști true wireless „Elite”, cu patru modele performante la diverse praguri de preț

Jabra, unul dintre cei mai importanți producători de accesorii audio wireless de pe piață, a anunțat noua sa gamă de căști de tip „true wireless”. Acestea fac parte din trei familii de produse: Elite Pro, Elite Active și Elite, echipate cu noi tehnologii și performanță ridicată, pentru fiecare prag de preț în parte. Avem Elite 7 Pro, cu autonomie ridicată și ANC avansat, Elite 7 Active, realizate pentru cei care practică activități sportivfe, Elite 3 pentru o experiență auditivă de calitate la un preț accesibil și Elite 2, cu sunet puternic la cel mai mic preț din familia Jabra.

Jabra Elite 7 Pro: căști true wireless de top cu ANC și tehnologia MultiSensor Voice

Modelul Elite 7 Pro este noul vârf de gamă Jabra pe segmentul true wireless. Noile căști beneficiază de tehnologia MultiSensor Voice, oferind posibilitatea de a prelua apeluri atât prin microfonul tradițional al căștilor, cât și printr-un senzor de conducție osoasă. În cazul în care căștile detectează vânt sau alte elemente care ar putea afecta calitatea sunetului transmis în apeluri, acestea schimbă automat pe senzorul de conducție osoasă, pentru a asigura claritatea vocii. Fiecare cască în parte este echipată astfel cu câte patru microfoane și un astfel de senzor.

Căștile Elite 7 Pro beneficiază și de ANC (anulare activă a zgomotului ambiental), care permite personalizare completă. Folosind tehnologia Jabra MySound, poți crea un profil personalizat de zgomot, putând varia de la izolarea completă a sunetului exterior, la permiterea acestuia să treacă prin căști prin tehnologia HearThrough.

În comparație cu generația precedentă, Elite 75t, căștile Jabra Elite 7 Pro sunt cu 16% mai mici, fiind totodată și cele mai mici căști true wireless produse de companie până în prezent. Design-ul lor a fost realizat prin studierea formelor urechilor a peste 62.000 de persoane diferite, pentru a asigura confort în utilizare pentru un număr cât mai mare de utilizatori.

Autonomia căștilor Elite 7 Pro este de nouă ore la o singură încărcare cu funcția ANC pornită, în timp ce timpul total, cumulat cu cel din cutia de încărcare asigură 35 de ore de redare. Încărcarea rapidă în cutie asigură că doar 5 minute de încărcare adaugă încă 1,2 ore de ascultare. Desigur, fiind căști high-end, acestea sunt compatibile și cu asistenți vocali precum Alexa, Siri și Google Assistant. De asemenea, aceste căști oferă rezistență la apă IP57, fiind practic rezistente și la accidente mai grave, precum scăparea lor în apă.

Jabra Elite 7 Active: pentru cei care practică activități sportive

Tot pe un prag superior de performanță se regăsesc și căștile Elite 7 Active. Acestea sunt recomandate de Jabra celor care duc un stil de viață activ, beneficiind de majoritatea capabilităților versiunii „Pro”. Singurul lucru care lipsește este MultiSensor Voice, însă cele patru microfoane și ANC-ul personalizabil sunt î continuare prezente. Aceste căști sunt însă acoperite cu ShakeGrip, un material aderent care asigură fixarea mai bună în ureche în timpul activităților sportive.

 

De asemenea, pentru că sunt concepute pentru a fi folosite în mișcare, deasupra microfonului a fost amplasată o plasă care poate să protejeze mai eficient de vânt, care ar putea afecta calitatea apelurilor.

Jabra Elite 3: modelul de medie, cu un balans avantajos între performanță și preț

Modelul Elite 3 din noua gamă de produse Jabra este soluția de „medie”, oferind un balans între performanță și preț. Căștile sunt echipate cu difuzoare de 6mm și patru microfoane și beneficiază de codec-ul audio Qualcomm aptX HD, pentru o calitate de redare superioară.

De asemenea, căștile Elite 3 beneficiază de izolare a zgomotului eficientă și oferă de asemenea acces la tehnologia HearThrough, pentru a putea auzi sunetul din jur în timpul utilizării. Autonomia este de șapte ore la o singură încărcare și 28 de ore în total, alături de carcasa de încărcare.

Jabra Elite 2: sunet puternic la un preț accesibil

În cele din urmă, Jabra propune modelul Elite 2 pentru intrarea în gama produselor sale true wireless. Aceste căști promit un sunet clar la cel mai mic preț, beneficiind de aceleași difuzoare puternice de 6mm precum modelul Elite 3. Și acestea folosesc codec-ul aptX HD de la Qualcomm, și promit izolarea zgomotului.

Acestea beneficiază însă de numai două microfoane, compatibilitate cu Amazon Alexa și redare rapidă pentru Spotify cu o singură atingere pe Android. Tot pe Android primești compatibilitate cu Google Fast Pair, pentru conectare doar prin deschiderea cutiei și apăsarea unui singur buton pe telefon. De asemenea, chiar și aceste căști sunt rezistente la apă și praf la standardul IP55. Diferența majoră față de Elite 3 ar fi autonomia de 7 ore a căștilor, dar de numai de 21 de ore cu ajutorul cutiei de încărcare.

Cât costă noile căști Jabra Elite

Primul model care ajunge pe piață este Jabra Elite 3, modelul de medie, care este disponibil începând de astăzi, 1 septembrie, la prețul de 79 de euro. Modelele Elite 7 Pro și Elite 7 Active vor fi disponibile începând cu 1 octombrie la prețuri de 199, respectiv 179 euro. În cele din urmă, Jabra Elite 2 va intra în oferta magazinelor la 59 de euro.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult