Lenovo anunță Legion Glasses, ochelarii care îți pun un „televizor” OLED pe care te poți juca

01.09.2023
Lenovo anunță Legion Glasses, ochelarii care îți pun un „televizor” OLED pe care te poți juca

Dezvăluit ca și accesoriu de gaming, Lenovo Legion Glasses ar putea fi perechea ideală pentru consola de jocuri Legion Go, simulând un televizor OLED de mari dimensiuni pe care te poți juca.

Lenovo Legion Go este prima consolă de gaming bazată pe Windows din portofoliul Lenovo. Dispozitivul vine cu controllere integrate și o configurație asemănătoare unui laptop compact: AMD Z1 Extreme APU, memorie RAM 16GB LPDDR5X 7500MHz, stocare internă NVMe M.2 (până la 1TB) și slot UHS-II microSD care permite suplimentarea memoriei cu încă 2TB. Piesa de rezistență este ecranul de 8.8 inch, pe care te poți juca titlurile de PC preferate până la rezoluție QHD+ și 144Hz rată de împrospătare a imaginii.

Propus ca și accesoriu separat, Lenovo Legion Glasses simulează experiența unui televizor de gaming, pe care îl poți lua cu tine în rucsac. Dispozitivul este bazat pe un ecran Micro OLED cu rezoluție FHD, oferind performanțe suficient de bune atât pentru sesiuni de jocuri ad-hoc, dar și vizionarea de filme sau navigare web în discreție totală. Vizibil doar pentru tine, ecranul simulat poate fi conectat și la alte dispozitive cu Android, iOS sau Windows, folosind cablul USB-C cu suport pentru conexiune video.

Pentru ca experiența de vizionare să fie completă, dispozitivul integrează și un set de difuzoare, ascunse în rama ochelarilor.

Din păcate, cei care așteptau o experiență complet wireless vor fi dezamăgiți, prima generație Legion Glasses depinzând de cablul USB-C pentru alimentare și afișarea imaginii. În schimb, prețul de 499 euro este considerabil mai mic decât ce întâlnim pe nișa accesoriilor VR, produsul Lenovo fiind nimic mai mult decât un monitor virtual, fără capabilități 3D sofisticate.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult