LG dezvăluie noi detalii despre ceasul inteligent G Watch

23.04.2014
LG dezvăluie noi detalii despre ceasul inteligent G Watch

LG a anunţat că va lansa un ceas inteligent odată cu dezvăluirea platformei Android Wear, însă modelul rivalilor de la Motorola a primit mai multă atenţie deoarece va oferi un design şi o construcţie extrem de atrăgătoare. Sud-coreenii nu vor însă să fie ignoraţi în răstimpul rămas până la lansarea acestui produs şi au dezvăluit noi detalii despre viitorul G Watch.

Compania LG a lansat un site interactiv dedicat viitorului ceas G Watch, acesta dezvăluind, dincolo de imaginile detaliate ale produsului, şi câteva detalii suplimentare despre acesta. LG a anunţat deja că acesta va oferi un ecran cu diagonală de 1,65” cu rezoluţie de 280 x 280 pixeli, 512 MB de memorie RAM şi 4 GB de memorie internă, dar noul site dezvăluie ceva în plus.

Aşa cum se cuvine în cazul unui accesoriu digital care este supus direct intemperiilor şi accidentelor, G Watch va folosi o carcasă rezistentă la praf şi umezeală, la fel ca modelele rivalilor Samsung sau Sony. Compania nu a dezvăluit însă şi certificarea International Protection Marking (IP) pe care acest produs o va purta, condiţiile rezistenţei în mediile neprietenoase urmând să fie dezvăluită în momentul lansării.

Vestea bună pentru cei care doresc un ceas inteligent cât mai apropiat de un model tradiţional este aceea că LG G Watch va folosi un ecran aprins în permanenţă, compania nedezvăluind însă natura acestuia şi modul în care acesta va reuşi să stea aprins în permanenţă fără a afecta drastic durata de viaţă a bateriei. Nu trebuie să uităm că LG a experimentat deja cu tehnologia Panel Self Refresh, şi este posibil ca şi ecranul din G Watch să folosească aceeaşi memorie Graphic RAM, care nu necesită împrospătarea periodică a informaţiilor afişate atât timp cât acestea nu se schimbă.

Conform imaginilor publicate de LG, G Watch va folosi o staţie de andocare sau un adaptor pentru încărcarea bateriei, spatele având un conector Pogo cu 5 pini.

În final, LG a dezvăluit că G Watch va fi disponibil în două variante: negru şi auriu. Cele două ceasuri vor folosi curele flexibile din cauciuc, însă cei care nu sunt atraşi de această idee se pare că se vor bucura de un sistem standard de prindere care va permite înlocuirea acestora.

Conform LG, ceasul G Watch va fi lansat undeva în cursul acestui trimestru, preţul estimativ fiind de circa 200 de euro.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News