Lidl va vinde un aparat pentru gătit sănătos care folosește tehnica sous-vide

28.03.2022
Lidl va vinde un aparat pentru gătit sănătos care folosește tehnica sous-vide

Lidl va introduce în oferta magazinelor, începând de joia viitoare, un aparat de gătit care folosește tehnica sous-vide.

Aceasta este o metodă în care alimentele sunt ambalate (de preferință în vid) într-o pungă, apoi sunt gătite într-o baie de apă la o temperatură scăzută, controlată și precisă. Aceste aparate permit gătirea de alimente mai sănătoase, cu un nivel redus de grăsimi.

Un alt avantaj este acela că gusturile și mirosurile nu pot scăpa din pungi, iar apa nu poate pătrunde înăuntru. Mâncarea nu fierbe, iar legumele și carnea rămân fragede și pline de nutrienți.

Citește și Surpriză: Lidl vinde un dispozitiv care previne o afecțiune gravă a mâinii

Aparatul de gătit oferit de Lidl este marca Silvercrest Kitchen Tools și va costa 349 de lei. Dispozitivul are putere de 1.000 W, permite setarea exactă a temperaturii prin reglare electronică (în intervalul 30 – 95 de grade Celsius, în trepte de 0,1 grade Celsius) și circularea apei. Aparatul are timer care poate fi reglat până la maxim 99 de ore și 59 de minute, în pași de 1 minut. Dispozitivul poate fi folosit în orice recipient rezistent la căldură, din sticlă sau metal.

Lidl
Aparatul de gătit sous-vide pe care îl va vinde Lidl

Informațiile sunt afișate pe un display LED, iar dispozitivul este livrat cu un cablu cu lungime de 1,5 metri. Aparatul de gătit sous-vide de la Lidl are dimensiunile 8,55 x 39 x 13 cm. Produsul va beneficia de garanție de 3 ani.

Folosirea aparatului nu este deloc complicată. Pașii sunt:

1. Alimentele sunt puse într-o pungă vidată. Lidl vinde, tot în această perioadă, un aparat de vidat, la prețul de 249 de lei.
2. Sunt setate temperatura și timpul de gătire.
3. Punga cu alimentele este scufundată în apă.

Video – Aparate de gătit sous-vide folosite pentru diferite tipuri de alimente:

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult