Mouse vertical SilverCrest, disponibil în unele magazine Lidl

29.03.2022
Mouse vertical SilverCrest, disponibil în unele magazine Lidl
Foto: Profimedia Images

În unele magazine Lidl se găsește în această perioadă un mouse vertical, care îi ajută pe utilizatorii care suferă de sindrom de tunel carpian sau au alte probleme cu încheieturile. Produsul nu apare în revista companiei și nici pe site-ul oficial, de aceea este posibil să nu fie disponibil în toate supermarketurile.

Dispozitivul, marca SilveCrest, costă 60 de lei. Utilizatorii pot schimba rezoluția senzorului optic de la butonul dedicat. Sunt disponibile trei nivele: 800, 1.600 și 2.400 DPI.

Mouse-ul are șase butoane și dispune de suport pentru palmă magnetic, care poate fi înlăturat ușor de către cei care nu îl doresc. Conectarea la computere se face prin intermediul unui receiver USB de 2.4 GHz.

Lidl
Modelul de mouse vertical vândut de Lidl

Dispozitivul funcționează cu două baterii AA, care sunt incluse în cutie.

Citește și F64.ro: 3 dispozitive smart folositoare, disponibile acum cu discount mare

Mouse-ul vândut de Lidl cântărește (fără baterii) 88 de grame. Cu suportul magnetic pentru palmă atașat, greutatea dispozitivului este de 134,5 grame.

De ce este bun pentru sănătate un mouse vertical

Folosirea unui mouse prea mic sau cu design nepotrivit pentru un timp îndelungat poate cauza probleme de sănătate serioase, precum sindromul de tunel carpian. Un mouse vertical susține mâna în poziția ei naturală (cea pe care o are atunci când se odihnește lângă corp), fără a pune presiune pe articulațiile și mușchii din zona încheieturii.

Mai mult, potrivit studiilor, pentru a mișca un mouse vertical sunt folosiți mușchii mai mari ai mâinii și nu încheietura, cum se întâmplă în cazul modelelor standard.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult