Logitech şi Moga, primii producători care oferă periferice pentru jocuri compatibile cu iOS 7

20.11.2013
Logitech şi Moga, primii producători care oferă periferice pentru jocuri compatibile cu iOS 7

Jocurile pentru telefoanele mobile sunt cele mai apreciate şi cumpărate aplicaţii, chiar şi conservatorii Apple fiind nevoiţi să admită că platforma iOS are nevoie de îmbunătăţiri menite să faciliteze o interacţiune superioară banalului ecran tactil. Noul iOS 7 oferă o interfaţă software special concepută pentru dezvoltarea perifericelor pentru jocuri, Game Controller Framework, iar Logitech şi Moga sunt primele companii care profită de aceasta.

Logitech a lansat astăzi PowerShell, un gamepad compatibil cu telefoanele iPhone 5 sau iPhone 5S şi player-ul media iPod Touch 5th generation. Noul periferic Logitech îmbracă carcasa terminalului Apple şi se conectează prin intermediul mufei Lightning, acesta oferind un D-Pad digital pentru controlul direcţiei, patru butoane principale şi două trăgace frontale.

PowerShell include şi o baterie cu o capacitate de 1500 mAh, aceasta putând fi folosită opţional pentru încărcarea bateriei telefonului mobil la care este ataşat. Suplimentar, carcasa acestui periferic include un prelungitor pentru conectorul audio jack de 3,5 milimetri şi fante pentru redirecţionarea sunetului difuzoarelor.

Logitech nu sunt însă primii care lansează un astfel de produs, Moga anunţând produsul similar Ace Power chiar ieri. Faţă de modelul oferit de Logitech, Moga plusează cu două joystick-uri analogice pentru controlul direcţiei, acesta dispunând în rest de acelaşi număr de butoane şi de un D-Pad similar. Modelul Moga include şi el o baterie suplimentară cu o capacitate de 1800 mAh, acesta având în plus un design pliabil care-l face mai uşor de purtat şi fiind compatibil şi cu telefonul iPhone 5C.

PowerShell şi Ace Power folosesc două din cele trei modele de referinţă desenate de Apple, producătorii urmând să lanseze probabil şi modele Bluetooth, care sunt şi ele compatibile cu Game Controller Framework dar nu impun restricţiile hardware ale modelelor de mai sus. Pentru moment, amatorii de jocuri trebuie să se mulţumească cu modelele lansate de Logitech şi Moga şi să spere că numărul jocurilor compatibile cu iOS va creşte. Ambele produse au un preţ de 99 de dolari.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News