Lucruri pe care ar trebui să le știi înainte de a cumpăra un GPS Tracker

28.05.2021
Lucruri pe care ar trebui să le știi înainte de a cumpăra un GPS Tracker

Vrei să cumperi un tracker GPS, dar nu ai idee pe care să îl alegi? Citește acest articol pentru a afla cum funcționează un tracker GPS și ce factori ar trebui să iei în considerare atunci când cumperi propriul GPS.

Înainte de a cumpăra orice produs tehnologic, cum ar fi smartphone-uri, computere, camere digitale etc., ar trebui să faci câteva cercetări despre produsul pe care vrei să îl cumperi și să dobândești câteva cunoștințe tehnice conexe. Acest lucru îți va fi de mare ajutor pentru a afla exact de ce ai cu adevărat nevoie. Același lucru este valabil și pentru un GPS tracker. Acest articol îți va spune lucruri despre trackerele GPS, informațiile tehnice, componentele sale, modul în care funcționează și ce factori ar trebui să iei în considerare dacă intenționezi să cumperi unul.

Cum funcționează un GPS Tracker dacă nu există rețea?

Pentru a cunoaște modul în care funcționează trackerele GPS, trebuie să cunoști de la bun început cele două concepte. Mai precis, există un sistem GPS complet și un dispozitiv GPS complet.

1. Sistem GPS complet și dispozitiv GPS complet

GPS este abrevierea de la Global Positioning System, un sistem de radionavigație la nivel mondial format din 3 părți: segmentul spațial, segmentul la sol și segmentul GPS. Sistemul de poziționare globală este finanțat și controlat în principal de către Departamentul Apărării al SUA (DOD). Sistemul a fost inițial conceput pentru funcționarea armatei SUA. Dar în prezent este deschis și utilizatorilor civili fără niciun fel de restricții.

2. Principiul de funcționare al GPS

Există două părți într-un sistem de urmărire GPS. O parte este sistemul de poziționare, iar cealaltă parte este sistemul de comunicații.

Principiul de bază al sistemului de poziționare GPS este că satelitul trimite semnalul radio și receptorul GPS primește semnalul. Astfel, printr-o formulă, poziția specifică a receptorului (și anume poziția în timp real a utilizatorului GPS), este calculată din datele celor patru sateliți existenți. În timpul acestui proces, tracker-ul GPS nu necesită o conexiune la rețea.

Cu toate acestea, sistemul de comunicații GPS poate avea nevoie de o rețea pentru a transmite informații. De ce ar putea avea nevoie? Principiul sistemului de comunicații este transmiterea informațiilor, a informațiilor de coordonate calculate de sistemul de poziționare, către server sau către dispozitivul tău. Acest proces de transmitere a informațiilor are nevoie de o modalitate unică de a o finaliza: unele prin GPRS și se conectează la Internet, altele prin text, altele prin rețeaua specială.

Ce factori ar trebui iei în considerare la achiziționarea unui GPS Tracker?

Fiecare persoană poate avea utilizări sau scopuri diferite pentru un GPS tracker, astfel că factorii pot varia în unele cazuri. Cu toate acestea, indiferent de scopul și utilizarea specifică, următorii factori îi poți lua în considerare în orice situație.

1. Calitate

La alegerea unităților de navigație GPS, configurația software-ului și a hardware-ului este foarte importantă. În general, configurația hardware a producătorilor de mărci profesionale este mai fiabilă. Unii producători de GPS contrafăcute adesea pur și simplu doar integrează și asamblează componente hardware, drept urmare calitatea produsului este dificil de estimat.

2. Software

În ceea ce privește software-ul, cea mai mare atenție trebuie să fie acordată acurateței și actualității datelor din hărțile de navigație GPS. Actualizarea constantă a hărților duce la costuri ridicate de producere a hărților electronice, astfel încât că mulți producători de GPS vor reduce actualizarea hărților sau piratează alte hărți electronice.

În plus, stabilitatea și condițiile de utilizare ale software-ului sunt, de asemenea, importante. Dacă software-ul se blochează din când în când, va fi destul de enervant. Dacă este necesar să fie conectat la Internet sau rețea, atunci când te aventurezi în pustietate cu semnal prost sau fără semnal, software-ul devine inutil. Cu alte cuvinte, dispozitivul GPS devine inutil.

3. Marcă

Importanța mărcii este evidentă. Numai producătorii profesioniști de pe piață pot asigura vârful tehnologiei pentru produse și au capitalul și capacitatea de a oferi utilizatorilor o garanție de servicii cuprinzătoare și excelentă.

4. Preț și asistență

Prețul și serviciile de asistență sunt, de asemenea, factori importanți care trebuie luați în considerare la achiziționarea unui tracker GPS. Consumatorii doresc să cumpere produse de calitate bună și prețuri mici, dar probabil știi că este greu să le ai pe ambele. Odată ce ai realizat că calitatea unui produs este direct proporțională cu prețul acestuia, chiar și atunci când cumperi un tracker GPS, atunci nu vei economisi în defavoarea siguranței tale în călătorii.

În mod similar, consumatorii doresc ajutor în timp util atunci când au îndoieli sau probleme cu produsul. Prin urmare, un serviciu profesionist și în timp util pentru clienți este un alt factor esențial care trebuie luat în considerare.

5. Caracteristici suplimentare

În zilele noastre, datorită tehnologiei de dezvoltare rapidă și abilităților de producție, GPS-ul nu este doar un instrument cu capacitate de localizare, ci acoperă și multe alte funcții utile. Astfel, atunci când cumperi un tracker GPS, poți selecta funcții suplimentare care îți sunt utile în funcție de nevoile tale reale. De exemplu, caracteristicile SOS cu apăsarea unui singur buton și caracteristicile zonei sigure sunt o alegere bună pentru călătorii în aer liber, copii și bătrâni.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult