Razer prezintă o mască facială refolosibilă, care-ți amplifică vocea și ventilează fața

17.01.2021
Razer prezintă o mască facială refolosibilă, care-ți amplifică vocea și ventilează fața

Deși este un producător recunoscut mai degrabă pentru oferta de accesorii pentru gaming, Razer se adaptează vremurilor dezvoltând o mască facială refolosibilă cu dotări nemaiîntâlnite, până acum.

Dezvoltat sub numele de cod Project Hazel, produsul este deocamdată la stadiul de concept și nu este disponibil pentru cumpărare. Dispozitivul abordează „problemele de mediu ale măștilor de unică folosință, totodată îmbunătățind caracteristicile unui înveliș de protecție personală pentru folosire multiplă”, potrivit unui comunicat de presă al Razer, publicat Marţi.

mască facială refolosibilă

O mască facială refolosibilă care nu-ți acoperă și vocea

Cu accent și pe latura estetică, noua mască Razer este prevăzută cu iluminare RGB și ascunde un aparat respirator de calitate medicală N95 augmentat cu ventilatoare detașabile și reîncărcabile, plus regulatoare de debit. Dispozitivul este impermeabil, rezistent la zgârieturi și fabricat din materiale plastice reciclabile, fapt ce ajută la protejarea mediului înconjurător.

Ventilatoarele pot fi reîncărcate și igienizate prin introducerea în cutia de încărcare wireless, prevăzută cu lampă UV dezinfectantă.

Designul transparent al măștii permite oamenilor să vadă fața purtătorului, iar luminile din interiorul măștii se activează automat în întuneric. Un microfon și un amplificator îmbunătățesc vorbirea, redând vocea printr-un set de difuzoare.

mască facială refolosibilă

„Conceptul de mască inteligentă din spatele Project Hazel este destinat să fie funcțional, dar totuși confortabil și util pentru interacțiunea cu lumea, menținând în același timp o estetică sociabilă”, a declarat Min-Liang Tan, cofondator și CEO al Razer.

Deocamdată nu există o dată de lansare stabilită pentru noua mască facială refolosibilă, produsul fiind încă în curs de perfecționare, a declarat pentru CNN un purtător de cuvânt al Razer.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult