Merită să cumperi un generator cu manivelă? Cât muncești pentru a încărca telefonul mobil

09.11.2022
Merită să cumperi un generator cu manivelă? Cât muncești pentru a încărca telefonul mobil

Oamenii cărora le place să exploreze locuri greu accesibile sau izolate au nevoie de o sursă de energie pentru gadgeturile pe care le au cu ei (telefon, GPS, lanternă etc.). Primele lucruri care ne vin în minte sunt bateriile externe sau mini turbinele eoliene. Există și o altă opțiune, care ocupă mai puțin spațiu în rucsac: un generator cu manivelă.

Am ales, ca exemplu, cel mai popular produs de acest fel disponibil pe Amazon, modelul Portable Hand Crank Generator de la HUABAN. Acesta este realizat din metal, fiind clasificat ca „rugged”.

Dispozitivul are dimensiunile 106 x 64 x 39 mm, cântărește 480 de grame și are o putere maximă de 30 W. În funcție de viteza cu care este învârtită manivela, dar și de dispozitivul încărcat, tensiunea poate varia în intervalul 0 – 28 V, iar curentul maxim poate ajunge la 3 A (curentul variază, în mod normal, în intervalul 1,5 – 2 A, potrivit producătorului).

generator

Kit-ul include și un regulator. Producătorul recomandă setarea acestuia la nivelul de 5 V atunci când sunt încărcate electronice mici, precum telefoane mobile sau tablete, pentru a preveni degradarea bateriilor acestora în timp.

Pentru încărcarea stabilă a unui telefon, utilizatorul trebuie să învârtă manivela cam de 2 ori pe secundă. Teoretic, dacă utilizatorul reușește să obțină o putere de 5 W, poate încărca o baterie de 1.800 mAh în aproximativ 2 ore și jumătate de învârtit manivela.

Însă, practic, curentul acceptat de fiecare dispozitiv de la un astfel de generator variază de la un model la altul, în funcție de cum l-a programat producătorul, așa că este greu de făcut un calcul precis. Un utilizator susține că telefonul lui Samsung Galaxy S9+ a acceptat doar un curent de 0,28 A, în timp ce o baterie externă a primit 1.0 A. Tot el spune că un Pixel 3a a primit un curent de doar 0,04 A! Mulți utilizatori susțin că dispozitivele Apple refuză să fie încărcate folosind generatorul cu manivelă.

Cert este că generatorul funcționează și poate fi folosit pentru a încărca electronice (aparent doar non-Apple), dar mai degrabă ca variantă de urgență sau de rezervă care merită un loc în bagaje. Mai simplu, datul la manivelă timp de câteva minute îți poate asigura câteva minute de utilizare a telefonului.

Dispozitivul descris în acest articol costă 139 de dolari pe Amazon și are un rating de 4,1 din 5 stele (cel mai mare pe categoria lui), primit de la 147 de clienți.

CITEȘTE ȘI:

Această turbină va putea genera energie verde în râul sau iazul din spatele casei tale

Energie verde: Nu-ți monta panou solar, eoliană sau micro-hidrocentrală fără acest element!

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult