VIDEO: Mini-turbina eoliană care încape în rucsac și poate încărca orice electronice

23.02.2022
Foto: Shineturbine.com

O companie din Canada, numită Aurea Technologies, a dezvoltat o mini-turbină eoliană care încape în rucsac și poate fi folosită pentru încărcarea oricărui dispozitiv electronic mobil.

Numită Shine, turbina, cu dimensiunile unei sticle de apă, cântărește doar 1,3 kilograme. Elicele pot fi pliate pentru a ocupa mai puțin spațiu. În pachet este inclus și un suport.

Montajul turbinei se face în mai puțin de două minute, potrivit producătorului. Dispozitivul, cu putere de 40 W, include o baterie Li-Ion internă cu capacitate de 12.000 mAh. Nivelul maxim de zgomot atins de mini-turbină este de 50 dB.

Bateria poate încărca până la patru gadgeturi simultan, iar Shine poate fi conectată la smartphone-uri, tablete, camere foto, lumini, smartwatch-uri sau drone.

La capacitate maximă, într-o oră dispozitivul poate produce suficientă energie pentru a încărca trei smartphone-uri obișnuite. Bateria din turbină poate fi încărcată și de acasă prin conectarea la un încărcător de priză.

Citește și: Powerpod este o turbină eoliană portabilă și puternică, de dimensiunile unui butoi de bere (VIDEO)

Turbina beneficiază de protecție medie la praf și apă (certificare IP54), ceea ce înseamnă că poate fi folosită atunci când plouă ușor. Dispozitivul funcționează la temperaturi cuprinse între 0 și 40 de grade Celsius și în vânturi de 13 – 45 km/h.

Shine a avut un succes uriaș pe platforma de crowdfunding Kickstarter. Dezvoltatorii doreau să strângă 12.000 de dolari pentru a începe producția, dar au primit comenzi în valoare de 160.000 de dolari. Deocamdată nu mai pot fi plasate noi comenzi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shine (@shineturbine)

Dispozitivul ne aduce aminte de Infinite Air, o mică turbină eoliană portabilă care funcționează în vânt cu viteză de doar 24 km/h.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult