Mi Smart Band 8 de la Xiaomi vine cu un sistem nou de prindere al curelelor și jocuri integrate

19.04.2023
Mi Smart Band 8 de la Xiaomi vine cu un sistem nou de prindere al curelelor și jocuri integrate

Xiaomi a anunțat ieri, alături de noul Xiaomi 13 Ultra și cea mai nouă generație a brățărilor sale de fitness de succes, Mi Smart Band 8. Pentru prima dată în această serie de dispozitive, sistemul de prindere al curelelor a fost modificat, fiind acum similar cu cele de la alte smartwatch-uri, cu prinderi în zonele de sus și de jos. Astfel, există acum o ofertă mai largă de curele, cu diferite design-uri și metode de prindere la mână.

Mi Smart Band 8 schimbă pentru prima dată prinderea curelelor

Încă de la prima generație de Mi Band, cea fără ecran, aceste dispozitive au putut fi prinse la mână cu o curea din silicon în care dispozitivul era inserat. Aceasta asigura și rezistența la apă. Acum însă, cureaua se prinde în două părți cu un sistem proprietar, care permite realizarea unor curele din mai multe bucăți, cu diverse dimensiuni, sau din mai multe materiale.

Compania a demonstrat atât posibilitatea de a folosi brățări metalice, din piele sau din alte materiale, cât și posibilitatea de a purta noul Mi Band 8 la gât asemeni unui medalion, sau montat pe șireturile unor pantofi de sport pentru monitorizarea activității. Acest lucru permite astfel noi cazuri de utilizare, dar îi lasă pe cei care fac upgrade de la o generație mai veche să renunțe la curelele pe care le-au cumpărat de-a lungul timpului.

La capitolul capabilități noi, brățara poate recunoaște peste 150 de activități sportive și antrenamente, primește o serie nouă de design-uri pentru ceas, și integrează noi jocuri care pot fi jucate pe ecranul său OLED. Senzorii rămân aceiași precum cei de pe Mi Band 7: puls, pulsoximetru, pedometru, iar funcțiile software pot monitoriza somnul, nivelul de stres, caloriile consumate și analiză VO2 Max în timpul activităților sportive.

Xiaomi-Mi-Band-8_6

În China, Mi Smart Band 8 pornește de la 239 yuan, adică aproximativ 30 de euro. Tradițional, în Europa, prețul de pornire este pe la 50 de euro. Versiunea cu NFC de obicei rămâne doar în China, fără o lansare internațională. De asemenea, Xiaomi obișnuiește să lanseze și o versiune Pro a acestei brățări, deci dacă vreți ecran mai mare și funcții mai avansate, probabil că ar trebui să așteptați acel model.

sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult