Microsoft a lansat accesoriul Kinect pentru PC-urile cu Windows

02.02.2012
Microsoft a lansat accesoriul Kinect pentru PC-urile cu Windows

Foarte apreciată printre utilizatorii de console xBox 360, tehnologia Kinect a fost adaptată şi pentru folosirea împreună cu sistemele PC bazate pe Windows.

Microsoft a lansat accesoriul Kinect pentru PC-urile cu Windows

Noul accesoriu Kinect poate interpreta gesturi de la o distanţă de numai 40 cm, faţă de 50 cm în cazul versiunii pentru consolă. Din păcate în timp ce versiunea pentru xBox 360 a accesoriului Kinect poate fi achiziţionată cu numai 130 dolari, ediţia pentru PC costă aproape dublu,fiind încadrată la un preţ de 249 dolari.

Microsoft justifică preţul crescut prin includerea unor funcţii noi în versiunea pentru PC a accesoriului Kinect, cum ar fi „skeletal tracking” şi un sistem îmbunătăţit pentru recunoaştere vocală. Mai mult decât atât, costurile creării unui accesoriu care să poată funcţiona pe o varietate de sisteme şi configuraţii este considerabil mai mare decât atunci când trebuie luată în calcul o singură consolă de jocuri cu design standardizat.

Din păcate pentru Microsoft, accesoriul Kinect for Windows are parte competiţie din partea unor produse existente deja pe piaţă, cum este şi DepthSense – un dispozitiv cu funcţionalitate similară, creat de SoftKinetic.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News