Microsoft anunţă un rival pentru Chromecast: Wireless Display Adapter

24.09.2014
Microsoft anunţă un rival pentru Chromecast: Wireless Display Adapter

Microsoft a anunţat Wireless Display Adapter, un dispozitiv dedicat televizoarelor cu HDMI, compatibil cu toate dispozitivele Miracast. Acesta oferă posibilitatea de a afişa conţinutul de pe telefon, tabletă sau computer direct pe televizor, fără configurare, cabluri în plus sau alte bătăi de cap.

Acesta a fost anunţat momentan pentru Statele Unite şi Canada, la preţul de 59.99 dolari, însă cu siguranţă va ajunge şi în Europa în curând. Wireless Display Adapter pare să fie un rival pentru soluţia Google, Chromecast, însă are avantajul că foloseşte un standard deschis, Miracast, şi nu are nevoie de suport individual din partea dezvoltatorilor de aplicaţii.

Dezavantajul acestei decizii este faptul că poţi afişa doar ceea ce se vede pe display-ul dispozitivului de pe care redai conţinut, fapt care limitează posibilitatea de multitasking. În cazul în care doreşti să redai un clip de pe YouTube pe televizor şi să laşi aplicaţia în fundal şi apoi pe internet în browser în acelaşi timp, nu vei putea cu ajutorul lui Wireless Display Adapter.

De fapt, acest dispozitiv este exact ceea ce sugerează numele. Un adaptor HDMI care primeşte semnal video fără fir şi îl afişează pe un televizor. Spre diferenţă de Chromecast, noul dispozitiv Microsoft vine cu un cablu USB de alimentare care nu se poate detaşa. Acesta ar putea aduce de la sine probleme în plus, întrucât nu toate televizoarele au un port USB alături de mufele HDMI. De asemenea, televizoarele care nu dispun de mufe USB nu pot funcţiona cu Wireless Display Adapter, întrucât nu îi pot asigura alimentare cu energie.

Curios este faptul că în clipul de promovare Microsoft a ales să prezinte compatibilitatea cu dispozitive Android, fiind folosit un telefon Samsung pentru demonstraţie şi nu un terminal Lumia. De altfel, în „cerinţele de sistem” pentru compatibilitate, Microsoft a specificat că pentru dispozitivele cu Android, este necesară versiunea 4.2.1 sau mai nouă a sistemului de operare.

Wireless Display Adapter de la Microsoft este disponibil pentru pre-comandă chiar acum însă doar în cele două ţări pentru care a fost anunţat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult