Microsoft nu va mai produce dispozitivul Kinect

26.10.2017
Microsoft nu va mai produce dispozitivul Kinect
Microsoft nu va mai produce controller-ul pentru jocuri video Kinect, potrivit publicaţiei Fast Company. Dispozitivul a fost anunţat în 2009 la conferinţa E3 şi a fost lansat anul următor. Pentru o perioadă, Kinect a fost cel mai bine vândut dispozitiv electronic, o realizare pentru care a intrat şi în Cartea Recordurilor. Totuşi, după aceea vânzările au scăzut, deoare volumul de conţinut disponibil pentru dispozitiv a rămas redus. 
 
Când s-a lansat consola Xbox One, dispozitivul Kinect era vândut, într-o versiunea actualizată, la pachet cu aceasta. Ulterior Microsoft a renunţat la el pentru a putea reduce preţul consolei. Acesta a fost începutul sfârşitului pentru controller. 

Microsoft a vândut aproximativ 35 de milioane de unităţi Kinect. Senzorii folosiţi în dispozitiv vor continua să existe în alte produse Microsoft, precum headset-ul pentru realitate augmentată HoloLens. Mai mult, sistemul de recunoaştere facială Face ID introdus de Apple pe iPhone X foloseşte aceeaşi tehnologie. Senzorul de pe Kinect a fost dezvoltat de firma israeliană PrimaSense, pe care Apple a cumpărat-o în 2013. 

 
Acesta este cel de-al doilea produs/serviciu dedicat consumatorilor închis recent de către Microsoft. Compania a renunţat la serviciul Groove Music. Aplicaţia nu va mai funcţiona după data de 31 decembrie 2017. 
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult