Microsoft oferă şi un simulator gratuit de HoloLens pentru cei care nu au bani să îl cumpere

03.03.2016

Se pare că dezvoltatorii de software nu vor trebui să plătească obligatoriu 3.000 de dolari pe HoloLens pentru a putea realiza aplicaţii compatibile. Microsoft a anunţat şi lansarea unui simulator pentru headset-ul său pentru realitate augmentată, care poate rula pe un PC obişnuit. Acesta poate emula multe dintre funcţionalităţile HoloLens, însă cu siguranţă nu se va compara cu experienţa completă pe care o oferă dispozitivul.

Simulatorul software va fi lansat înainte de sfârşitul lunii martie, cam în acelaşi timp cu livrările de HoloLens. Dezvoltatorii vor putea să realizeze camere virtuale în care să testeze aplicaţiile sub formă de hologramă, controlul putând fi realizat asemeni unui joc video. Vor exista scheme de control doar folosind tastatura, folosind o tastatură şi un mouse, dar şi folosind un gamepad de Xbox One.

Vor exista câteva camere prestabilite, realizate de Microsoft, care vor simula scenarii obişnuite de utilizare, precum o cameră de zi şi două modele de dormitoare, însă va exista şi posibilitatea de a scana propria cameră pentru a o introduce în simulator. Se pare că software-ul va rula sub formă de maşină virtuală, oferind un mediu nativ pentru rularea de aplicaţii pentru HoloLens. Software-ul pentru HoloLens poate fi realizat folosind Visual Studio, iar motorul grafic 3D folosit este Unity, deci cei care doresc să realizeze experienţe pentru noul dispozitiv Microsoft vor avea nevoie de cunoştinţe în ambele medii de dezvoltare.

Cu siguranţă, simulatorul nu va putea înlocui adevăratul HoloLens, însă deschide poarta unui număr mai mare de programatori să experimenteze cu această tehnologie. Preţul de 3.000 de dolari per unitate este momentan foarte ridicat, putând fi acoperit doar de companiile de dimensiuni mai mari.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult