Microsoft pregăteşte o alternativă la ochelarii Google Glass

26.11.2012
Microsoft pregăteşte o alternativă la ochelarii Google Glass

Ochelarii inteligenţi dezvoltaţi în cadrul proiectului Google Glass, compatibili cu telefoane şi tablete Android, ar putea avea parte de ceva competiţie, venită sub forma unor ochelari Microsoft compatibili cu dispozitive Windows Phone 8.

Microsoft pregăteşte o alternativă la ochelarii Google Glass

 

Într-o primă mişcare pregătitoare, Microsoft a patentat un set de tehnologii ce descriu un dispozitiv de purtat pe cap, prevăzut cu interfaţă vizuală semi-transparentă, folosită la afişarea de informaţii suplimentare despre evenimentele urmărite de purtător.

Invenţia va putea fi folosită pentru a augmenta experienţa vizuală la evenimente live, cum sunt competiţiile sportive. Informaţiile oferite pot fi prezentate în formă text, imagine şi sunet, cu ajutorul uni ecran transparent suprapus peste câmpul vizual al purtătorului.

Teoretic, cu astfel de ochelari vom putea urmării reluări pentru fazele importante din meciurile urmărite live pe stadion, ca şi cum ne-am afla în confortul fotoliului de acasă. Jucătorii schimbaţi vor fi anunţaţi vizual pe ecran, la fel şi deciziile de arbitraj luate pe parcursul meciului. La concerte vom putea folosi ochelarii Microsoft pentru a urmării versurile prezentate în formă text şi sincronizate cu melodia cântată live.

Totuşi, trebuie notat că patentul înregistrat de gigantul software este datat din luna mai 2011, ceea ce înseamnă că noii ochelari ar putea fi deja într-o fază avansată de dezvoltare, urmând ca produsul finit să fie prezentat la momentul oportun. O altă posibilitate este ca patentul Microsoft să aibă doar menirea de a pregăti terenul pentru un posibil proiect viitor, ce ar putea primi undă verde dacă ochelarii Google Glass se vor dovedi un succes.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult