Microsoft pregăteşte un răspuns la soluţia VR Google Cardboard

29.09.2015
Microsoft pregăteşte un răspuns la soluţia VR Google Cardboard

Microsoft nu a intrat în cursa pentru realitate virtuală, preferând să se alăture eforturilor Oculus VR, oferind gamepad-uri de Xbox One în pachetul pentru Oculus Rift. Compania a preferat să dezvolte HoloLens, un dispozitiv bazat pe realitate augmentată, care pare să aibă aplicaţii diferite faţă de soluţiile VR. Cu toate acestea, un eveniment din Rusia sponsorizat de companie menţionează ceva numit Microsoft VR Kit, alternativa companiei la Google Cardboard.

Sunt disponibile puţine detalii despre Microsoft VR Kit, însă nu pare să fie foarte diferit faţă de soluţiile Google, OnePlus sau oricare alte headset-uri de realitate virtuală din carton. Cel de la Microsoft are un orificiu în partea din spate, pe unde poate fi văzută camera foto a telefonului, sugerând posibilitatea de a folosi camera în anumite aplicaţii. Fiind vorba despre un produs Microsoft, putem presupune că VR Kit va fi compatibil cu seria de smartphone-uri Lumia, însă cu siguranţă alte modele realizate de alţi producători ar putea să se potrivească în locaş dacă au dimensiuni asemănătoare.

Evenimentul în care vom vedea Microsoft VR Kit va fi unul de tip Hackathon, unde dezvoltatorii vor fi încurajaţi să dezvolte aplicaţii VR pentru acesta. Cele trei categorii de aplicaţii pe care participanţii le vor putea aborda sunt jocuri video, software educativ şi soluţii corporate. Probabil că vom afla mai multe despre această iniţiativă a companiei pe 17 octombrie, când VR Kit este aşteptat să debuteze. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult