Microsoft pregăteşte un smartwatch cu 11 senzori, bazat pe un design inovator

30.06.2014
Microsoft pregăteşte un smartwatch cu 11 senzori, bazat pe un design inovator

Microsoft, cel mai mare producător software din lume pregăteşte o alternativă pentru gama de produse Android Wear şi viitorul iWatch de la Apple. Noul smartwatch va avea design şi pachet software de concepţie proprie, putând comunica atât cu dispozitive bazate pe Windows Phone, cât şi cele cu Android sau iOS.

Cunoscut deocamdată doar din dezvăluiri neoficiale făcute de surse apropiate companiei, viitorul smartwatch Microsoft ar urma să fie lansat în perioada lunii octombrie, echipat cu nu mai puţin de 11 senzori. Coincidenţă sau nu, Apple ar trebui să lanseze primul său smartwatch tot în luna octombrie, prevăzut cu un repertoriu de 10 senzori folosiţi la monitorizarea stării de sănătate şi activităţi de fitness.

Microsoft pregăteşte un smartwatch cu 11 senzori şi design inovator

Spre deosebire de alternativa propusă de Apple, adresată exclusiv utilizatorilor de telefoane iPhone şi tablete iPad, compatibilitatea primului smartwatch Microsoft nu va fi limitată doar la platformele Windows şi Windows Phone. Gândit ca şi accesoriu cross-platform, ce poate comunica inclusiv cu dispozitive bazate pe Android şi iOS, produsul adresează o categorie vastă de potenţiali cumpărători.

Cât despre avantajele noului gadget în faţa dispozitivelor Android Wear deja lansate, aparent Microsoft va veni cu un design puţin diferit, ce presupune purtarea dispozitivului cu ecranul orientat spre partea interioară a mâinii. Poziţionarea ar trebui să permită folosirea confortabilă a dispozitivului, mişcarea de întoarcere a mâinii către faţă fiind mai naturală decât gestul făcut pentru inspectarea ecranului unui ceas de mână obişnuit. Pentru a nu limita mobilitatea mâinii, ecranul ar urma să ia forma unei benzi alungite, nu forma pătrată observată la majoritatea dispozitivelor actuale.

Din păcate prea multe detalii despre hardware şi pachetul de aplicaţii nu sunt disponibile momentan. Ştim doar că interfaţa este dezvoltată de Microsoft sub numele de cod „slick„, iar sistemul de operare foloseşte mai multe librării API open source. Configuraţia ar urma includă până la 11 senzori pentru monitorizare, respectiv microprocesoare de la producătorii ca Atmel, TI şi alţii.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult