Miele introduce Smart Food ID – prima cameră video care recunoaște mâncarea și ajustează automat procesul de gătire

07.09.2020
Miele introduce Smart Food ID - prima cameră video care recunoaște mâncarea și ajustează automat procesul de gătire

În viziunea celor de la Miele, aparatele de gătit prevăzute cu cameră video controlată de inteligență artificială identifică mâncarea din cuptor, adaptând automat procesul de coacere, în timp ce un alt asistent virtual vă ghidează cu instrucțiuni pas cu pas, în drumul spre friptura perfectă. În mod convenabil, toate acestea pot fi controlate dintr-o singură aplicație pentru smartphone.

Miele introduce Smart Food ID –  cameră video cu recunoaștere „facială” pentru mâncare

În urmă cu un an, Miele prezenta prima cameră video amplasată în interiorul unui cuptor, care transmite în timp real imagini cu preparatele, astfel ca utilizatorii să poată ajusta în timp real parametrii de temperatură, direct de pe telefonul mobil.

În 2020, inteligența artificială reinventează ideea de recunoaștere facială și o aplică și pentru mâncare. Cu alte cuvinte, noua funcție „Smart Food ID”, introdusă pentru Generația 7000 a cuptoarelor Miele, poate identifica fiecare preparat introdus în cuptor, fie că este vorba despre cartofi wedges, legume pregătite mediteranean sau brioșe, reglând automat setările. Utilizatorii nu trebuie decât să confirme că preparatul afișat pe display-ul cuptorului este corect, iar acesta va porni singur programul adecvat. În acest moment, camera poate recunoaște până la 20 de tipuri de mâncare, dar lista este actualizată constant.

Pasionații de pizza sunt și ei răsfățați cu ajutorul inteligenței artificiale. Aceștia nu trebuie decât să selecteze dacă pizza introdusă în cuptor este congelată sau proaspătă, iar funcția „Smart Browning Control” va utiliza aceeași cameră HD pentru a determina momentul în care preparatul este copt și oprește cuptorul. Cele 2 inovații se completează perfect cu funcția „TasteControl”, ce previne uscarea mâncării prin întredeschiderea ușii cuptorului la finalul procesului, astfel încât temperatura scade cu până la 100 de grade în doar 5 minute. Ulterior, ușa este închisă înapoi automat, iar preparatul ținut cald prin funcția „Keeping warm”.

Atât „Smart Food ID” cât și „Smart Browning Control” vor fi disponibile în curând, prin intermediul unui simplu update de la distanță și vor fi compatibile și cu modelele achiziționate anul trecut.

CookAssist – ghidul virtual pentru bucătarii de ocazie

Pentru bucătarii amatori, care nu sunt neapărat cei mai buni prieteni cu termenul „temperatură ideală”, Miele vine în ajutor cu un upgrade al asistentului virtual „CookAssist”. Parte tot din aplicația generală Miele Smart Home, acest ghid electronic se conectează wireless la plita cu inducție și, cu ajutorul a zeci de rețete înmagazinate, ghidează utilizatorii pas cu pas, inclusiv cu ajutorul fotografiilor, prin întreg procesul de preparare. Practic, aceștia pot urmări în timp real curba de încălzire a plitei, iar când senzorul „TempControl” detectează temperatura ideala, aplicația va transmite o notificare pe dispozitivul mobil. Ulterior, în baza unor algoritmi performanți, plita va menține temperatura constantă și va atenționa utilizatorii doar în legătură cu momentul în care friptura, de exemplu, trebuie întoarsă, precum și despre finalizarea procesului de gătire.

Cu ajutorul start-up-ului KptnCook, Miele va furniza zilnic clienților ce utilizează această funcție inovatoare 3 rețete rapide, ce nu durează mai mult de 30 de minute. Utilizatorii vor primi atât instrucțiuni detaliate, dar și fotografii cu produsul finit, precum și lista personalizată de cumpărături pentru fiecare preparat în parte.

Miele@mobile devine Miele Smart Home App

Noua generație a aplicației Miele@mobile, redenumită Miele Smart Home App, a fost transformată într-un adevărat ecosistem.

Aplicația poate fi utilizată pentru controlul tuturor electrocasnicelor Miele Wi-Fi enabled, dar se transformă și într-un asistent de bucătărie sau valet personal. Cu ajutorul aplicației, utilizatorii vor putea și să controleze aparatele espresso, alegând rețeta ideală de cafea, care va fi salvată pentru viitoarele cești de cafea.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult