Motivul pentru care noul Apple Watch echipat cu microLED ar putea fi lansat abia în 2026

06.02.2024
Motivul pentru care noul Apple Watch echipat cu microLED ar putea fi lansat abia în 2026

Lansarea noii generații de Apple Watch Ultra, echipată cu un ecran microLED, pare să întâmpine întârzieri, conform unor rapoarte recente. Apple se confruntă cu provocări semnificative legate de aprovizionarea ecranelor pentru lansarea dispozitivului, prevăzută inițial pentru anul 2026, scrie Mac Rumors.

TrendForce, o firmă de cercetare din Taiwan, a anticipat anul trecut că noua generație de Apple Watch Ultra ar putea fi lansată în 2026, contrazicând alte surse care sugerau o lansare în 2025. Însă, conform The Elec, probleme persistente legate de costurile ridicate de fabricație și cererea de producție ar putea amâna producția modelului Apple Watch Ultra cu ecran microLED.

Apple lucrează de aproape un deceniu la tehnologia ecranului microLED personalizat, care promite să ofere o luminozitate îmbunătățită, acuratețe a culorilor, gamă dinamică, unghiuri mai bune de vizualizare și eficiență îmbunătățite.

Care este motivul pentru care noul Apple Watch ar putea întârzi să apară

Deși actualul Apple Watch Ultra vine cu un ecran de 1.93 inci, se spune că modelul următor cu microLED va avea un ecran mai mare, de 2.12 inci, ceea ce probabil va oferi utilizatorilor o experiență îmbunătățită de vizualizare a conținutului. Cu toate acestea, fabricarea unui ecran cu o densitate atât de mare a pixelilor rămâne o provocare majoră. Estimările sugerează că producția unui ecran microLED de 2.12 inci ar putea costa compania până la 150 de dolari, de patru ori mai mult decât costul actualului ecran OLED (38 de dolari).

Pentru context, costul de producție al ecranelor OLED pentru iPhone 15, cu dimensiuni ale ecranului de 6.1 inci și 6.7 inci, este de 80 de dolari și, respectiv, 120 de dolari. Astfel, Apple Watch Ultra cu microLED ar putea depăși în preț cele mai recente modele premium de iPhone. Raportul sugerează chiar că o lansare în 2027 ar putea fi prea optimistă, având în vedere amploarea problemei.

Raportul afirmă că gigantul tehnologic intenționează să înlocuiască toate panourile actuale LCD, OLED și mini-LED cu tehnologia microLED, începând cu Apple Watch și urmând să ofere aceeași tehnologie și pentru alte produse, inclusiv iPhone, iPad, Mac și Vision Pro headset.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult