Moto 360 Camera Mod: un nou accesoriu pentru smartphone-urile Moto Z

04.07.2017
Moto 360 Camera Mod: un nou accesoriu pentru smartphone-urile Moto Z

Lenovo a anunţat un nou accesoriu din gama MotoMods pentru gama de smartphone-uri Moto Z. Este vorba despre o cameră foto/video pentru înregistrări la 360 de grade, cu un design neobişnuit, însă care se îmbină foarte bine în oferta de ataşamente pentru smartphone-urile sale. Anunţul a fost o surpriză în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc în Ghana, în cadrul căreia Lenovo a anunţat că se pregăteşte să îşi lanseze gama de dispozitive Moto.

Moto 360 Camera Mod este o camera la 360 de grade ataşată de o carcasă pentru smartphone-urile Moto Z. Aceasta este amplasată în partea de sus  a carcasei, oferind posibilitatea de a filma şi fotografia atunci când telefonul este ţinut vertical. Nu este clar dacă în interiorul carcasei din plastic se ascunde şi altă funcţionalitate precum un accumulator extins sau un modul de încărcare wireless, însă există un decupaj pentru camera principală, sugerând că Lenovo speră ca utilizatorii să ţină acest accesoriu conectat pe perioade îndelungate de timp.

Alte companii au venit în trecut cu soluţii similare pentru camere foto la 360 de grade, însă acestea fie sunt wireless, fie se conectează pe port-ul USB al telefonului, necesitând orientarea inversă a ecranului pentru utilizare. Deşi o cameră separată cu un conector USB ar fi o soluţie mai elegantă, care ar asigura compatibilitate cu o gamă mai largă de dispozitive, Lenovo încearcă să justifice din ce în ce mai mult iniţiativa MotoMods cu astfel de accesorii.

Nu este clar când va fi lansat Moto 360 Camera Mod şi nici cât va costa, însă cu siguranţă nu va fi unul dintre accesoriile ieftine pentru gama de smartphone-uri Moto Z.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult