Moto 360 nu primeşte Android Wear 2.0

13.06.2016
Moto 360 nu primeşte Android Wear 2.0

Android Wear 2.0 va fi lansat în toamnă, moment care va marca aniversarea a doi ani de la apariţia platformei. Unul dintre primele ceasuri inteligente bazate pe acest sistem de operare şi primul smartwatch premium de acest gen, Moto 360, nu va primi însă actualizarea la versiunea 2.0. Motivul este uşor de intuit, întrucât Google şi majoritatea producătorilor de dispozitive Android oferă suport software doar pentru doi ani, refuzând să le actualizeze după depăşirea termenului.

Desigur, motivul pentru lipsa actualizării poate fi şi hardware-ul limitat, care era depăşit chiar şi în momentul lansării lui Moto 360. Spre diferenţă de majoritatea smartwatch-urilor din prima generaţie Android Wear, care beneficiau de chipset Snapdragon 400 de la Qualcomm, Motorola a ales să folosească un chipset Texas Instruments TI OMAP 3, la 1 GHz, o soluţie cu performanţă scăzută în comparaţie. Vom afla cu siguranţă dacă acesta este motivul pentru care Moto 360 rămâne în urmă cu update-urile de software, în cazul în care modelele lansate în aceeaşi perioadă, precum LG G Watch, vor avea aceeaşi soartă în această toamnă.

Din fericire, cei care folosesc Moto 360 gen. 2, lansat în toamna trecută la târgul IFA din Berlin, vor primi Android Wear 2.0 garantat. Update-ul va adăuga o tastatură onscreen pentru redactarea de mesaje, integrare cu widget-uri şi posibilitatea de rula aplicaţii native pentru ceas şi nu doar extensii pentru variantele pentru smartphone. Android Wear 2.0 este cel mai mare update de acest gen pentru această platformă, fiind comparabilă cu tranziţia de la Android KitKat la Lollipop. 

Citeşte şi Moto 360 gen. 2 anunţat oficial. Vine şi în variantă Sport

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult