Moto Z ar putea primi o cameră modulară realizată de Hasselblad

08.08.2016
Moto Z ar putea primi o cameră modulară realizată de Hasselblad

Lenovo a lansat noile smartphone-uri din seria Moto Z alături de o selecţie destul de limitată de accesorii MotoMods, însă noi imagini scăpate pe internet sugerează că urmează să fie lansate şi unele mai avansate decât cele disponibile deja. Se pare că accesoriul care adaugă o cameră mai performantă pe noile Moto Z şi Moto Z Force va fi numit „True Zoom Camera” şi va fi realizat în parteneriat cu faimoasa companie Hasselblad.

MotoMod-ul Hasselblad True Zoom Camera nu va folosi camera telefonului, ci va adăuga o întreagă cameră foto compacta pe spatele acestuia. Aceasta va beneficia de un senzor propriu (momentan nespecificat, însă probabil că va fi de dimensiuni mai mari decât cel de pe smartphone-uri), un obiectiv cu zoom optic care măreşte de 10 ori, blitz xenon, buton dedicat pentru înregistrare şi capabilităţi de captură în format RAW.

Nu este tocmai clar cât de performantă va fi camera şi care este nivelul de implicare al companiei Hasselblad în realizarea ei, întrucât ar putea fi doar o altă înţelegere pentru folosirea brand-ului, ca în cazul Huawei. De asemenea, asemănările între acest accesoriu şi modelul LG CAM Plus pentru LG G5. Momentan nici Lenovo şi nici Hasselblad nu vorbesc în mod oficial despre True Zoom Camera şi probabil că nu vor comenta pe baza zvonurilor sau scrugerilor de informaţii înainte de un anunţ oficial.

Cel mai interesant aspect al acestui accesoriu va fi preţul care ar putea depăşi jumătate din preţul smartphone-ului pe care se ataşează, având în vedere specificaţiile tehnice disponibile în acest moment.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video