Motorola prezintă un telefon care se poate îndoi. Telefonul poate fi transformat și într-o brățară – VIDEO

27.02.2024
Motorola prezintă un telefon care se poate îndoi. Telefonul poate fi transformat și într-o brățară - VIDEO

Motorola a adus la Mobile World Congress 2024 un nou smartphone prototip ce se poate îndoi. Noul dispozitiv poate fi transformat și într-o brățară.

Motorola a prezentat la Mobile Word Congress (MWC) 2024 un nou prototip de smartphone ce se poate îndoi. Telefonul a fost anunțat în 2023, dar acum a fost prezentat publicului pentru a-și etala capabilitățile și funcțiile.

Potrivit Mashable, telefonul suportă mai multe moduri de funcționare, inclusiv „modul cort”. De asemenea, puteți îndoi o porțiune mai mică a ecranului pentru a forma un suport, iar telefonul va împinge interfața în sus, oferindu-vă control deplin asupra aplicațiilor de pe ecran, chiar dacă acesta a fost micșorat prin faptul că este îndoit.

Poate una dintre cele mai interesante capabilități ale noului prototip pliabil de la Motorola este faptul că se poate transforma într-o brățară. Prin prisma faptului că dispozitivul se poate îndoi în orice fel, Motorola ne arată că acesta poate fi îndoit și transformat într-o brățară pe care utilizatorii să o poarte pe mână.

Telefonul care se transformă în brățară. Cum funcționează prototipul Motorola?

Cu toate acestea, Motorola spune că, pentru acest lucru, utilizatorii vor trebui să poarte o brățară mai mică, pe care să monteze apoi telefonul îndoit. Nu pare că este cel mai confortabil accesoriu, dar arată destul de interesant. Aproape că pare rupt din vestimentația lui Tony Stark, dacă ne întrebați pe noi.

Motorola a putut construi acest telefon cu ajutorul unui ecran pOLED, dar și mai multe baterii separate în schimbul uneia mai mari. Acestea au fost dispuse astfel încât să formeze un fel de coloană vertebrală a telefonului și să se miște asemenea unor vertebre.

Nu ar trebui să ne așteptăm ca un astfel de dispozitiv să ajungă pe piață prea curând. Pentru un astfel de dispozitiv vor trebui operate modificări la nivel de software, pentru a acomoda faptul că poate fi îndoit, iar multe dintre aplicațiile din prezent nu ar putea beneficia, în primă fază, de această nouă tehnologie.

VIDEO

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre ... citește mai mult