Telefonul cu ecran flexibil: Metoda prin care Motorola vrea să revoluționeze industria dispozitivelor mobile

26.10.2023
Telefonul cu ecran flexibil: Metoda prin care Motorola vrea să revoluționeze industria dispozitivelor mobile

Motorola a prezentat un concept de telefon cu ecran flexibil care poate fi înfășurat pe încheietura mâinii, aducând o nouă perspectivă asupra dispozitivelor mobile. Prezentarea a avut loc în cadrul evenimentului anual Lenovo Tech World 2023, care a avut loc marți, 24 octombrie.

Noul model de telefon vine cu un ecran pOLED Full HD+ de 6,9 inci, ce poate fi îndoit și poziționat în diverse moduri, în funcție de preferințele utilizatorului. Pe lângă utilizarea clasică a unui smartphone, dispozitivul poate fi transformat într-un dispozitiv ce poate fi purtat pe încheietura mâinii, similar cu o brățară inteligentă sau un ceas smart. În plus, telefonul poate sta în picioare pe cont propriu, oferind astfel o experiență hands-free utilizatorilor.

Motorola a mai prezentat și un concept de telefon rulabil, Rizr, în cadrul Mobile World Congress (MWC) 2023, mai devreme în acest an.

Sunt telefoanele flexibile viitorul?!

Se pare că tendința ecranelor flexibile câștigă teren, cu mai multe companii, inclusiv Vivo, Transsion Holdings și TCL, care pregătesc lansarea unor dispozitive cu ecrane rulabile în 2024. Samsung rămâne lider în segmentul de telefoane pliabile.

Inovațiile aduse de Motorola nu se opresc aici. Compania a demonstrat și unele caracteristici generative AI care permit utilizatorilor să-și personalizeze telefoanele. Utilizatorii pot încărca sau captura o fotografie cu ținuta lor pentru a genera imagini AI care reflectă stilul lor.

Motorola a anunțat și dezvoltarea unui asistent personal, MotoAI, destinat atât PC-urilor cât și smartphone-urilor, precum și un model conceptual AI care îmbunătățește funcționalitatea de scanare a documentelor prezentă pe sistemele de camere Motorola, un instrument de rezumare a textelor și un concept de blurare a conținutului pentru protejarea datelor utilizatorilor.

În ciuda entuziasmului, data de lansare a acestui dispozitiv inovator încă nu a fost dezvăluită de companie, în special datorită faptului că telefonul încă este în stadiul de concept.

Sursă: CNET

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult