Noi zvonuri despre viitorul ceas inteligent complet autonom de la Samsung

26.05.2014
Noi zvonuri despre viitorul ceas inteligent complet autonom de la Samsung

Cu câteva excepţii, ceasurile inteligente care au fost deja lansate sau abia au fost anunţate sunt simple accesorii pentru telefoanele mobile, acestea oferind doar extensii pentru sistemul de notificare şi câteva aplicaţii simple. Conform Wall Street Journal, compania Samsung se pregăteşte să facă un salt tehnologic şi să ridice miza cu un ceas inteligent complet autonom.

Informaţiile Wall Street Journal nu sunt primele care vizează acest viitor ceas autonom de la Samsung, o publicaţie sud-coreeană vehiculând acest zvon încă de la jumătatea lunii martie. În intervalul de mai bine de două luni care a trecut de atunci, au apărut însă şi o serie de informaţii noi.

Conform surselor anonime citate, viitorul ceas inteligent de la Samsung va fi un urmaş al modelelor din familia Gear 2 şi va folosi platforma software Tizen. Pe lângă dotările tradiţionale deja cunoscute, cum ar fi camera foto, senzorul pentru puls sau redarea audio, acest ceas va include un modem 3G, va avea facilităţi de telefonie şi va include un client de email complet. Este de aşteptat ca acesta să preia şi toate aplicaţiile disponibile sau promise de Samsung odată cu trecerea de la platforma Android, folosită de primul său ceas inteligent, la platforma Tizen.

Ideea de a împacheta un smartphone în carcasa unui ceas nu este nouă, Neptune Pine sau Exetech XS-3 fiind doar două dintre produsele care promit să ofere un set complet de facilităţi care să elimine dependenţa de un smartphone.

Sursele Wall Street Journal afirmă că Samsung se află în negocieri cu operatori din Europa, Statele Unite şi Coreea de Sud, produsul având şanse să debuteze undeva în cursul lunilor următoare. Anterior, s-a afirmat că acest produs va fi destinat doar pieţei sud-coreene, dar, dacă noile surse citate au dreptate, se pare că Samsung doreşte  o extindere mai agresivă pe o piaţă aflată încă în fragedă pruncie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News