Noua pereche WH-1000XM5 aduce un design nou pentru cea mai de succes serie de căști wireless Sony

15.05.2022
Noua pereche WH-1000XM5 aduce un design nou pentru cea mai de succes serie de căști wireless Sony

Seria de căști wireless premium de la Sony, WH-1000, ajunge la generația a cincea, care vine cu un design nou, îmbunătățiri la capitolul audio și o autonomie de lungă durată. Compania nu înlocuiește cu acest model WH-1000XM4, care rămân în ofertă drept o versiune mai ieftină, ci oferă un „upgrade” pentru cei care cred că este necesar un plus de confort, dar și câteva capabilități tehnice îmbunătățite.

Sony aduce upgrade-uri la câteva capitole, dar și un „downgrade” cu noile WH-1000XM5

5_WH-1000XM5_swivel_w_case_silver_8000-Large

Cea mai mare diferență între WH-1000XM4 și WH-1000XM5 de la Sony este faptul că a fost adoptat un nou design. În timp ce „mark 4” beneficia de un corp pliabil, foarte bun în special în călătorii, cât și cu cupe care puteau fi rabatate în ambele direcții la 90 de grade, WF-1000XM5 pare că vine cu un mic „downgrade” la acest capitol. Căștile nu mai pot fi pliate, iar husa lor de transport este acum mult mai mare. De asemenea, rotirea cupelor se face într-o singură direcție.

Toate celelalte aspecte ale căștilor au fost însă îmbunătățite. De exemplu, difuzoarele de 30mm sunt realizate acum din fibră de carbon, care pot oferi o precizie mai mare la frecvențe înalte. Apoi, în loc de 4 microfoane, există acum 8 microfoane, câte 4 pe fiecare cupă, pentru captarea vocii, cât și pentru îmbunătățirea tehnologiei de anulare a zgomotului.

1_WH-1000XM5_standard_silver-Large

Materialele din care este produsă noua pereche de căști WH-1000XM5 sunt de calitate înaltă, cu piele ecologică moale în zonele în care acestea iau contact cu utilizatorul. Dimensiunile bandei de susținere pot fi ajustate cu un slider fluid, pentru un confort ridicat. Căștile sunt disponibile în variante de culoare argintiu platinat (care pare să fie un galben foarte șters) și negru. În cutie sunt incluse un cablu de încărcare USB-C, cât și un cablu  jack de 3,5mm pentru conectarea la dispozitive care nu folosesc Bluetooth.

Prețul este unul cu adevărat „premium”

Desigur, există funcții precum Speak to Chat, care pune automat pauză conținutului din căști atunci când ai o conversație cu cineva, iar asistenții virtuali Google și Amazon Alexa sunt compatibili cu noile căști Sony. De asemenea, împerecherea cu dispozitive mobile sau chiar computere cu Windows se face foarte rapid, prin intermediul Google Fast Pair și Windows Swift Pair.

4_WH-1000XM5_swivel_black-Large

Autonomia promisă de Sony este de până la 30 de ore de utilizare, iar încărcarea pentru 3 minute ar trebui să ofere 3 ore de audiție. WH-1000XM5 vor intra în oferta magazinelor în cursul lunii mai, la un preț de 2.100 lei în România.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult