Ochelarii Glass ies din etapa experimentală şi vor fi dezvoltaţi de o nouă divizie Google

Ochelarii Glass ies din etapa experimentală şi vor fi dezvoltaţi de o nouă divizie Google

Anunţaţi acum aproape doi ani, ochelarii inteligenţi Google Glass au excitat imaginaţia utilizatorilor deoarece au promis să schimbe modul în care interacţionăm cu platformele portabile conectate. În timp, interesul utilizatorilor s-a diminuat însă suficient de mult pentru ca viitorul acestui produs să pară nesigur, însă Google încearcă să ne sugereze că realitatea este alta şi a anunţat ieşirea acestui produs din cadrul laboratoarelor Google X şi intrarea pe mâinile celebrului părinte al playerului iPod şi al termostatului inteligent Nest: Tony Fadell.

Interesul foarte mare pentru ochelarii inteligenţi Google Glass s-a redus în timp din cauza îndelungatei perioade iniţiale de dezvoltare, a amânării repetate a lansării comerciale, a preţului foarte mare a versiunii Explorer şi a reticenţei celor care i-au văzut ca o ameninţare la adresa intimităţii. Între timp, compania a lansat o versiune îmbunătăţită şi şi-a securizat un parteneriat cu Luxottica prin care urma să implementeze tehnologia Glass pe produse mai atractive din punct de vedere estetic, însă interesul pentru Glass nu a fost resuscitat iar dezvoltatorii software păreau din ce în ce mai puţin interesaţi.

Google a închis magazinele retail Google Glass în luna octombrie a anului trecut şi a anunţat ieri seară că şi programul Explorer, prin care utilizatorii particulari putea intra în posesia acestora, va fi închis în data de 19 ianuarie. Această închidere a vânzărilor va fi însoţită şi de încetarea dezvoltării software a acestui produs, o veste deloc plăcut pentru cei care au plătit 1500 de dolari pentru un astfel de produs.

În acelaşi timp însă, Google a anunţat că ochelarii Glass vor părăsi laboratoarele Google X şi vor fi dezvoltaţi în continuare de către o divizie specială nou creată în cadrul companiei. La cârma acestei noi divizii se afla Tony Fadell, unul dintre părinţii faimosului player Apple iPod şi creatorul termostatului inteligent Nest, iar sarcina acestuia va fi lansarea unui nou produs Glass.

Conform unor zvonuri apărute la începutul lunii decembrie, Google ar intenţiona să dezvolte o nouă versiune a ochelarilor Glass împreună cu Intel, o companie care a investit şi ea foarte mult în viitorul accesoriilor inteligente, şi să o lanseze în cursul acestui an. Anunţul oficial Google nu sugerează nimic despre viitorului programului Glass, promiţându-ne doar că vom vedea cândva o versiune nouă a acestora. Când, cum şi unde, rămân deocamdată întrebări fără răspuns.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News