Ochelarii Google Glass îşi fac intrarea pe Facebook, Google+, Twitter şi Tumblr

Ochelarii Google Glass îşi fac intrarea pe Facebook, Google+, Twitter  şi Tumblr

Ochelarii inteligenţi Google Glass sunt pe cale să facă un salt major la capitolul funcţionalitate, primind aplicaţii client ce permit utilizatorilor să posteze informaţii şi să interacţioneze în cadrul reţelelor de socializare. Pentru început vor fi suportate reţelele Facebook, Google+, Twitter şi Tumblr.

Ochelarii Google Glass îşi fac intrarea pe Facebook, Google+, Twitter  şi Thumblr

Informaţia dezvăluită în sesiunea “Developing for Glass” din cadrul conferinţei Google I/O, echivalează cu un vot de încredere în tehnologiile dezvoltate de Google, primit din partea unora dintre cei mai mari jucători din industrie. Potrivit lui Timothy Jordan, dezvoltator senior în cadrul proiectului Google Glass, echipa din care face parte a început o colaborare strânsă cu partenerii din industrie, cu scopul de a descoperi modalităţi pentru a oferi utilizatorilor cea mai bună experienţă cu putinţă la folosirea accesoriului Glass.

În cadrul conferinţei au fost prezentate câteva dintre aplicaţiile create până acum, lăsând timp şi pentru discuţii despre bunele practici ce ar trebui urmate de dezvoltatorii care doresc să creeze noi aplicaţii Glass, astfel încât experienţa oferită utilizatorilor finală să fie una cât mai plăcută.

Dintre aplicaţiile nou prezentate, clientul Google+ oferă acces la mare parte din funcţionalitatea reţelei de socializare, inclusiv abilitatea de a participa la sesiuni Hangouts. Aplicaţia client pentru reţeaua Facebook ne permite să încărcăm poze direct cu ochelarii Google Glass, distribuindu-le prietenilor din cadrul reţelei.

Printre noutăţi avem şi o aplicaţie pentru portalul CNN, care permite abonarea la diferite fluxuri de ştiri şi ajustarea intervalelor de timp la care sunt actualizate informaţiile, spre exemplu ocolind perioadele în care de obicei dormim, sau suntem preocupaţi cu alte activităţi importante.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult