Ochelarii inteligenți Apple Glass ar putea fi folosiți fără dioptrii, datorită unor lentile dinamice

17.06.2020
Ochelarii inteligenți Apple Glass ar putea fi folosiți fără dioptrii, datorită unor lentile dinamice

Apple Glass ar putea fi următorul dispozitiv „inovativ” al companiei americane și nu doar datorită funcțiilor smart. Conform unui nou brevet înregistrat de Apple în SUA, compania ar putea plănui dezvoltarea unui sistem de lentile proprietar. Acesta ar putea funcționa fără dioptrii în cazul celor care poartă ochelari. Lentilele sale ar putea să se adapteze automat la necesitățile utilizatorilor.

Apple a brevetat tehnologia de lentile dinamice pentru Apple Glass

În brevetul Apple, ochelarii Apple Glass sunt menționați drept „aparat cu display montat pe cap pentru afișarea conținutului de pe ecranul unui dispozitiv electronic portabil”. Astfel, este destul de clar că ochelarii Apple vor putea afișa anumite informații în fața utilizatorului. De altfel, Apple investește mult în tehnologiile AR în ultimii câțiva ani, deci cu siguranță astfel de funcții vor fi regăsite pe ei. Totuși, dacă utilizatorii au probleme de vedere și necesită dioptrii, întreaga iluzie de afișare a graficii pe lentilele ochelarilor dispare.

Astfel, Apple pare să ia în considerare posibilitatea de a crea un sistem de lentile dinamice, care se pot adapta la nevoile utilizatorilor. Folosind un astfel de sistem reglabil, utilizatorii vor putea folosi ochelarii inteligenți Apple Glass fără o pereche tradițională de ochelari sau lentile de contact. Sistemul ar putea fi foarte ușor de reglat, afișând imagini în fața utilizatorilor. Atunci când obiectele și textul devin clare, sistemul ar putea fi „blocat” la acea distanță.

Aparent, ochelarii ar putea să miște fizic distanța lentilelor și să refocalizeze conținutul proiectate pe acestea. Conform brevetului însă, Apple Glass nu par să fie gândiți pentru lentile colorate care să te protejeze de raze ultraviolete.

Ochelarii vor avea nevoie de un iPhone pentru a funcționa

Conform brevetului, întregul proces de configurare ar putea avea loc pe un iPhone. Telefonul va oferi puterea de procesare pentru afișarea conținutului pe lentilele ochelarilor, într-o manieră similară cu versiunile inițiale de Apple Watch.

Desigur, această tehnologie care adaptează lentilele la necesitățile utilizatorilor ar putea veni mai târziu. Versiunea inițială de Apple Glass, programată în prezent pentru lansare în 2021, va fi lansată în parteneriat cu producători de ochelari. Aceștia vor putea realiza modele personalizate de Apple Glass cu dioptrii tradiționale.

La capitolul tehnologii noi, Apple Glass ar putea integra o cameră LiDAR, similară cu cea de pe iPad Pro 2020. Aceasta ar putea fi folosită pentru a detecta obiecte și gesturi ale mâinii. Încărcarea va fi realizată printr-un încărcător wireless, în timp ce rama va integra senzori de atingere. Primele detalii sugerează că prețul Apple Glass va porni de la 499 dolari, puțin mai scump decât un Apple Watch de ultimă generație.

(USPTO via Phone Arena)

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult