Oculus Rift se lansează în 2016

07.05.2015
Oculus Rift se lansează în 2016

În ciuda faptului că este în dezvoltare de peste trei ani, Oculus Rift nu a ajuns încă pe piaţă. Compania Oculus VR a anunţat însă că vom primi în sfârşit produsul final în prima parte a anului viitor şi a oferit câteva detalii noi despre acesta. După câteva încercări în mediul mobil alături de Samsung cu Gear VR, a venit momentul să vedem ce poate să facă această tehnologie atunci când este conectată la un PC puternic.

Planul este ca pre-comenzile pentru Oculus Rift să înceapă spre finalul anului 2015, urmând ca în primul trimestru din 2016 să fie livrat. Comenzile vor fi realizate iniţial prin intermediul site-ului oficial (oculus.com), dar există deja planuri pentru a aduce acest dispozitiv şi în magazinele fizice. Se pare că Oculus Rift se va livra cu tot ce ai nevoie pentru a experimenta realitatea virtuală în condiţii optime, minus computerul pe care va trebui să îl deţii dinainte.

Deşi nu au fost oferite detalii concrete, se pare că în pachetul Oculus Rift va fi inclus headset-ul VR, alături de un sistem audio şi dispozitive de control ale experienţelor, care nu au fost încă dezvăluite. Toate acestea vor ajuta la rularea de experienţe virtuale, iar Oculus VR promite atât software de la companii partenere, cât şi software propriu, realizat de echipele sale interne. Nu ştim exact câte jocuri vor fi disponibile la lansare, însă deja multe dintre titlurile lansate pe Steam oferă suport pentru versiunile de dezvoltare ale Oculus Rift.

Compania promite că vom afla mai multe detalii despre preţ, hardware intern, software şi alte funcţii noi ale Oculus Rift în săptămânile care urmează. Este foarte posibil ca dezvăluirea oficială să fie păstrată pentru evenimentul dedicat jocurilor video E3, care va avea loc în luna iunie în Los Angeles. Singurele detalii noi cu adevărat noi au fost însă imaginile care au acompaniat data de lansare, care prezintă un dispozitiv foarte diferit în design faţă de modelele DK1 şi DK2.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult