OnePlus anunță Band: o brățară de fitness accesibilă cu pulsoximetru integrat

11.01.2021
OnePlus anunță Band: o brățară de fitness accesibilă cu pulsoximetru integrat

Probabil că mulți dintre fanii brandului chinez OnePlus se așteptau ca primul dispozitiv de purtat la mână al companiei să fie un ceas cu Wear OS. Totuși, compania pare să țintească puțin mai jos înainte să se arunce pe o piață foarte competitivă plină deja de produse scumpe. Astfel, OnePlus a anunțat în mod oficial prima sa brățară inteligentă, OnePlus Band, care vine cu aceleași capabilități și design pe care le-am mai văzut în trecut și de la concurență.

OnePlus Band concurează cu Mi Band și Huawei Band

OnePlus Band este o brățară inteligentă de fitness, nu foarte diferită de alternativele precum Mi Band de la Xiaomi sau Huawei Band. Aceasta vine cu o brățară de silicon care înconjoară întregul dispozitiv și îi asigură și rezistența la apă și praf, cât și un ecran AMOLED cu diagonală de 1,1”. Desigur, interfața este controlată prin atingeri ale ecranului, însă, spre diferență de alte modele de pe piață, rezoluția de 294 x 126 pixeli permite afișarea unui conținut mai detaliat, fiind disponibile 37 de fețe diferite pentru componenta de „ceas” în aplicația OnePlus. Pot fi stocate câte 5 astfel de fețe simultan pe dispozitiv, la alegere.

Fiind o brățară de fitness, OnePlus Band cântărește doar 10,3 grame cu o brățară de 12,3 grame, deci confortabil de purtat pe termen lung, la numai 22,6 grame în total. Și compania va dori să poți purta această brățară timp de aproximativ 14 zile, cât oferă autonomie o singură încărcare.

În termeni de capabilități, avem 12 exerciții pe care brățara le poate monitoriza, cât și un mod „liber”, care monitorizează doar efortul depus. Desigur, avem de a face cu rezistență la apă și praf IP68 și posibilitatea de funcționare la adâncime de până la 50 m (5ATM). OnePlus Band se conectează la orice smartphone prin Bluetooth 5 și se încarcă folosind un adaptor dedicat, nu un cablu universal cu mufă USB standard.

Printre cele mai importante funcții ale sale se regăsește însă senzorul SpO2, care monitorizează nivelul de oxigen din sânge. Alte dispozitive care beneficiază de acest senzor sunt în general mult mai scumpe.

Și că tot a venit vorba despre preț, OnePlus Band se lansează în India, momentan, la prețul de 2.500 rupii, preț introductiv, adică 27 de euro. Prețul standard este de 2.800 rupii, adică 31 euro. Brățările din silicon costă independent 4,5 euro fiecare.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video