Opera Mini va oferi browsing mobil pe Galaxy Gear S

07.10.2014
Opera Mini va oferi browsing mobil pe Galaxy Gear S

Samsung începe să atragă parteneri interesanţi către ceasul său inteligent Galaxy Gear S. Nu numai că acesta va putea funcţiona fără a fi conectat la un smartphone, oferind posibilitatea de a îndeplini funcţia de telefon de unul singur, graţie unei antene de telefonie, însă va avea şi acces la internet. Astfel apare posibilitatea navigării pe internet, care va fi asigurată de Opera.

Ceasul bazat pe sistemul de operare proprietar Tizen va veni cu o versiune adaptată pentru acesta de Opera Mini. Software-ul promite să ofere funcţiile obişnuite de browsing, într-o interfaţă similară cu ceea ce am primit în trecut pe alte platforme. Scurtăturile vor primi însă pictograme mari pentru a fi uşor de accesat cu degetul, zoom-ul se va face cu două atingeri de ecran succesive, iar gesturile de glisare spre stânga sau spre dreapta vor îndeplini funcţiile de „back” şi „forward”.

Browserul va oferi chiar şi opţiunea de a salva întregi pagini web pe Galaxy Gear S, pentru a putea fi citite offline mai târziu. Se pare că Opera nu separă Opera Mini pentru Tizen de celelalte variante ale software-ului, browserul fiind lansat pe Gear S direct la versiunea 7.5.

Deşi tot încearcă să aducă pe piaţă smartphone-uri cu Tizen, se pare că instalarea lui pe accesorii inteligente este un model de business mai avantajos pentru Samsung. Nu numai că a reuşit deja să semneze parteneriate cu Nokia pentru Here Maps şi acum cu Opera, dar spre diferenţă de alte soluţii de pe piaţă precum Android Wear şi în viitor Apple Watch, dispozitivele Tizen pot funcţiona independent fără a fi conectate la smartphone-uri sau tablete.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult