Oppo Watch 2, prezentat oficial cu ecran AMOLED curbat și noul chipset SD4100

27.07.2021
Oppo Watch 2, prezentat oficial cu ecran AMOLED curbat și noul chipset SD4100

Oppo Watch 2 este primul smartphone cu WearOS al producătorului chinez, livrat cu ecran AMOLED curbat și noul chipset Snapdragon 4100, complementat cu procesorul ultra-eficient Apollo 4s. Gadgetul dispune de conectivitate 4G prin cartelă eSIM și funcție de încărcare rapidă VOOC flash charging.

Watch 2 apare un cu un design pătrățos nu foarte diferit de cel folosit cu modelul anterior. Noul smartwatch dispune de două butoane fizice pe latura dreaptă a cadranului și este livrat trei versiuni de culoare – roșu, albastru și negru – diferențiate atât prin culoarea curelei de prindere, dar și nuanța cadranului din aluminiu. Totodată, sunt disponibile versiuni cu cadran de 46 și 42mm, cea mai mare dispunând și de conectivitatea la rețele 4G de telefonie mobilă, complet cu difuzor și microfon încorporat. Ambele modele vin cu suport Wi-Fi, Bluetooth 5.0, GPS + GLONASS și NFC pentru plăți electronice.

Oppo Watch 2

Aparent, configurația formată din chipsetul Snapdragon Wear 4100 și procesorul low-power Apollo 4s funcționează atât cu ediția ColorOS bazată pe Android, cât și firmware-ul proprietar RTOS. Practic, dispozitivul dispune de un așa numit Smart Mode, în care este folosit ColorOS, cu autonomie de 4 zile și acces la funcțiile avansate. Alternativ, comutarea pe RTOS și chipsetul Apollo 4s duce autonomia la 16 zile, cu anumite compromisuri pe partea de funcționalitate. Deși producătorul nu detaliază exact în care dintre scenariile de utilizare se aplică, se pare că suportul VOOC flash charging adaugă aproximativ o zi de autonomie pentru fiecare 10 minute conectate la adaptorul AC.

Oppo Watch 2 dispune și de un mod e-sports, în care notificările recepționate pe mobil sunt anunțate instantaneu, în detrimentul autonomiei bateriei. Totodată, pot fi afișate și anumite remindere, în timpul sesiunilor de jocuri pe mobil. Suplimentar, Oppo Watch 2 va înregistra „nivelul de energie” și „consumul de energie” în timpul sesiunilor de jocuri, ajutându-te să determini mai ușor când ar trebui să iei o pauză de odihnă.

Oppo Watch 2

Oppo Watch 2 funcționează în tandem cu smartphone-ul principal, conectat în modul bluetooth, cât și ca posibilă cheie hands-free pentru autoturism (doar anumite modele sunt compatibile). Poate măsura nivelul de glucoză din sânge, alertându-te dacă ești pe cale să ajungi la epuizare.

Anunțat deocamdată, doar pentru piața din China, Oppo Watch 2 poate fi comandat pentru echivalentul a 199 dolari, respectiv 307 dolari pentru versiunea eSIM cu 4G, începând cu data de 6 august.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult