OnePlus anunță fuzionarea între variantele Android OxygenOS și ColorOS de la Oppo

05.07.2021
OnePlus anunță fuzionarea între variantele Android OxygenOS și ColorOS de la Oppo

Anunțul că OnePlus va fuziona cu Oppo din urmă cu doar câteva săptămâni nu a venit ca o surpriză pentru cei care au urmărit colaborarea dintre cele două companii deținute de BBK Electronics. Totuși, noul anunț ar putea reprezenta o veste bună pentru clienții Oppo, în special, întrucât variantele software OxygenOS și ColorOS vor fi de asemenea fuzionate într-o singură versiune de Android. Astfel, OnePlus promite acum trei ani de actualizări majore pentru telefoanele lor de top, pentru a se alinia la ceea ce oferă și Samsung în materie de software.

Telefoanele OnePlus vor fi livrate în continuare cu OxygenOS

Conform noului anunț, OnePlus și Oppo vor combina codul sursă ale celor două variante de Android. Practic, vor fi folosite cele mai bune părți ale OxygenOS și cele mai bune părți din ColorOS pentru a realiza o singură versiune unificată. Utilizatorii de telefoanele OnePlus nu vor fi însă afectați de această decizie, cel puțin din punct de vedere al experienței de utilizare. Toate modelele OnePlus din viitor vor rula în continuare OxygenOS în afara Chinei, iar toate dispozitivele vândute în China vor rula ColorOS (software pe care îl rulează deja în această regiune).

Probabil că diferența va fi însă doar de nume între cele două variante de Android. Nu este clar însă ce software vor rula noile telefoane Oppo lansate în afara Chinei.

Odată cu această schimbare, OnePlus spune că va oferi trei actualizări majore pe telefoanele sale din gama flagship, începând cu OnePlus 8. Acesta a fost lansat cu Android 10, a primit deja update la Android 11 și va mai primi probabil update-uri de sistem până la Android 13. Modelele OnePlus 9 lansate anul acesta vor fi actualizate până la Android 14. După cei trei ani de actualizări de sistem, OnePlus va mai asigura încă un an pentru actualizări de securitate.

Modelele Nord, considerate mid-range, vor primi însă suport mai limitat. Variantele cu „Nord” în nume, care momentan sunt doar Nord, Nord CE și variantele lor conexe, vor primi două actualizări majore și trei ani de actualizări de securitate. În cele din urmă, modelele Nord N, variantele de buget, vor primi doar un update major de sistem, dar vor primi tot trei ani de actualizări de securitate.

Toate modelele OnePlus lansate înainte de OnePlus 8 vor rămâne cu doi ani de actualizări de sistem.

Cât timp vor primi telefoanele OnePlus actualizări pentru OxygenOS

Flagship: 3 actualizări majore de sistem/4 ani actualizări de securitate

  • OnePlus 8
  • OnePlus 8 Pro
  • OnePlus 8T
  • OnePlus 9
  • OnePlus 9 Pro
  • OnePlus 9R

Nord: 2 actualizări majore de sistem/3 ani actualizări de securitate

  • OnePlus Nord
  • OnePlus Nord CE

Nord N: O singură actualizare majoră de sistem/3 ani actualizări de securitate

  • OnePlus Nord N10
  • OnePlus Nord N100

Modele mai vechi de 2020: 2 actualizări majore de sistem/3 ani actualizări de securitate

sursa: OnePlus, via Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult