Orah 4i, prima cameră video compactă care permite livestream VR cu sunet 3D şi imagine 4K

08.04.2016

Creată de un startup pe nume VideoStich, Orah 4i deschide noi posibilităţi pentru transmisiuni live interactive, care pot fi urmărite prin ochelari VR din orice direcţie, întorcând capul pentru a schimba perspectiva de observaţie.

Special proiectată pentru aplicaţii VR, Orah 4 foloseşte mai multe camere video simultan, imaginile rezultate fiind lipite automat într-un singur flux video cu rezoluţie 4K, oferind vizibilitate la 360°.  Pentru ca experienţa VR să fie completă, sunetul este captat folosind mai multe microfoane orientate în direcţii opuse, direcţia din care auzim corespunzând astfel celei în care privim prin headset-ul VR.

De mărimea unui aparat foto compact, Orah 4i poate fi manevrat cu o singură mână pentru transmisiuni ad-hoc, sau fixată pe un trepied pentru o experienţă VR la calitate optimă.

Din păcate la un preţ retail de 3595 dolari (1795 dolari în campania de precomenzi),  VideoStich Orah 4i este mult peste posibilităţile consumatorilor de rând, însă uşurinţa în utilizare o poate transforma într-o soluţie atractivă pentru diverse publicaţii şi furnizori de conţinut dornici să se alăture noului trend VR.

Citeste şi Primul cinema VR se deschide în Europa

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult