Primul cinema VR se deschide în Europa

07.03.2016
Primul cinema VR se deschide în Europa

În prezent, poţi face o cască VR chiar şi din cutia de cartofi prăjiţi de la McDonalds, iar accesoriul este oferit gratuit în pachetul câtorva modele smartphone. Dar ce opţiuni avem pentru a urmări filme VR la o ieşire în oraş?

Primul cinema VR se deschide în Europa

În timp ce moda filmelor 3D aproape că a dispărut cu totul, o nouă categorie de conţinut stârneşte interesul publicului dornic să experimenteze senzaţii noi – filmele VR. Venind în întâmpinarea nişei de piaţă nou apărute, la Amsterdam va fi deschis primul cinema exclusiv VR

Produs al Samhour Media, o companie care a mai inaugurat săli de cinema VR în oraşe din Germania, Scoţia şi Olanda, The Virtual Reality Cinema nu include un ecran de proecţie ca în sălile de cinema tradiţionale. În schimb, publicul va fi aşezat în scaune care se pot roti la 360°, oferind o experienţă complet imersivă în timp ce privim prin casca Samsung Gear VR, pre-echipată cu telefoane Galaxy S6.

Mai mult, fiecare spectator primeşte şi un set de căşti Sennheiser, pentru o experienţă audio de cea mai bună calitate.

Deloc întâmplătoare, combinaţia hardware aleasă va permite libertate de mişcare deplină, fără ca spectatorii să fie incomodaţi de cabluri.

Sala de cinema VR va avea o capacitate de 50 persoane, mai puţin decât o sală de cinema obişnuită, cu scaune fixe. Pentru început, sesiunile VR vor avea o lungime limitată la 30 minute, evitând astfel posibilele efecte secundare asociate folosirii unui headset VR. Preţul unul bilet este de 12.5 euro.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult