Peak Design acuză Amazon că i-a copiat produsul printr-o reclamă amuzantă. VIDEO

05.03.2021
Peak Design acuză Amazon că i-a copiat produsul printr-o reclamă amuzantă. VIDEO

Peak Design, un cunoscut producător de accesorii și genți pentru fotografi, acuză Amazon de plagiat. Compania nu cheamă însă gigantul online în instanță, ci preferă să evidențieze practicile companiei cu o nouă reclamă, care compară produsul său original, geanta Everyday Sling cu „clona” produsă sub brandul Amazon Basics. Aceasta nu este prima dată când Amazon este acuzat de astfel de practici, însă este prima campanie de acest gen care ar putea avea succes.

Amazon a „clonat” o geantă populară de la Peak Design

Amazon Basics este o serie de produse ieftine de la Amazon, care include orice, de la baterii la periferice pentru computer, accesorii pentru diverse produse sau chiar genți, așa cum vedem în acest caz. Se presupune că Amazon folosește datele pe care le colectează de pe site-ul magazinului său online, unde oricine poate să vândă și identifică produsele de succes. Atunci când vede că un produs foarte popular, compania copiază design-ul și funcționalitatea acestuia și îl oferă la un preț mai mic.

Desigur, calitatea produselor Amazon Basics nu este una înaltă, comparabilă cu cea a originalelor, însă pentru cei care caută ceva similar, la un preț cât mai mic, aceste lucruri sunt mai puțin importante, factorul principal în alegerea unui produs fiind prețul.

În cazul de față, Peak Design acuză Amazon că a clonat geanta Everyday Sling și nici măcar nu s-a obosit să îi schimbe numele sau design-ul foarte mult. Modelul Amazon Basics se numește tot Everyday Sling și este compartimentat exact la fel, în timp ce liniile de design sunt aproape identice. Clipul amuzant publicat de către Peak Design evidențiază însă utilizarea de materiale mai slabe, cât și faptul că produsele sale premium sunt mai scumpe pentru că au fost realizate pe baza unor investiții în cercetare și dezvoltare.

Oficial, Amazon nu recunoaște că folosește datele pentru a copia astfel de produse. Jeff Bezos a spus însă sub jurământ în fața Congresului American că nu poate garanta că angajații Amazon nu folosesc datele colectate de site-ul său în astfel de scopuri. De asemenea, mai mulți angajați și foști angajați Amazon au adus această practică în atenția publicului după ce au discutat aceste aspecte cu membri ai presei.

sursa: Engadget

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult