Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, se retrage din funcția de CEO al Amazon

03.02.2021
Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, se retrage din funcția de CEO al Amazon

Jeff Bezos, CEO-ul Amazon, anunță că se va retrage în 2021 din funcția pe care o ocupă în cadrul companiei pe care a fondat-o în urmă cu 27 de ani. Acesta nu va părăsi însă organizația complet, ci va ocupa locul de Executive Chairman în consiliul de directori. În locul său în rolul de CEO va urca Andy Jassy, un veteran al companiei care a ajutat la construirea Amazon Web Services (AWS), în care Bezos spune că are încredere deplină pentru a conduce Amazon în viitor.

Jeff Bezos spune că dorește să se concentreze pe alte proiecte

Anunțul a venit prin intermediul unei scrisori adresată angajaților Amazon, publicată și pe site-ul oficial „aboutamazon.com”. Jeff Bezos va renunța la funcția de CEO în trimestrul al treilea, deci decizia nu va avea un impact imediat. Acesta spune că din funcția de Chairman va putea să se concentreze pe produse și inițiative noi în cadrul companiei. Fondatorul Amazon spune că în niciun caz această mișcare nu reprezintă o retragere sau o „pensionare”, ci mai degrabă o tranziție.

Acesta a vorbit și despre faptul că funcția de CEO este foarte solicitantă și vine la pachet cu multă responsabilitate. Din scaunul de Chairman, Bezos a menționat că vrea să ofere mai multă atenție și altor proiecte începute deja precum Day 1 Fund, Bezos Earth Fund, Blue Origin sau publicației Washington Post, pe care Bezos a cumpărat-o în urmă cu câțiva ani.

Momentul ales de Bezos pentru a preda rolul de CEO este interesant, întrucât în 2020 compania s-a bucurat de un succes enorm, datorat faptului că mulți oameni s-au bazat mai mult pe comenzi online în perioada de lockdown din pandemie, cât și după acea perioadă, întrucât distanțarea socială este încă metoda principală pentru a te proteja de COVID-19.

Totuși, este de înțeles de ce a fost ales Andy Jassy drept succesorul său. Amazon Web Services este un standard în industrie pentru infrastructură web, alături de alternativele de la Microsoft sau Google. Totodată, la ultimul raport al companiei din octombrie, 52% din veniturile operaționale Amazon veneau din această componentă a companiei.

sursa: aboutamazon

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult