Pixul antibacterian, o unealtă necesară în această perioadă

14.05.2020
Pixul antibacterian, o unealtă necesară în această perioadă

Pixul este o unealtă banală care poate transmite ușor virusurile și bacteriile, mai ales dacă este folosit într-un loc unde iau contact mulți oameni cu el, precum ghișeul unei bănci sau recepția unei clinici sau a unui spital. Pe piață au apărut deja pixuri realizate din material antibacterian.

Acestea sunt disponibile în magazinele online, dar și în supermarketuri.

Pentru bănci și alte locuri în care același pix estre folosit frecvent de mai multe persoane, eMAG vinde modelul Ico Partner, cu suport, la prețul de 27 de lei.

Pentru utilizatorii individuali, Auchan comercializează pixul anibacterian Ico Olimpia, la prețul de aproximativ 4,6 lei. Acesta se găsește în zona caselor de marcat. Magazinul DACOmag.ro, vinde modelul MILAN P1 Antibacterial la prețul de 4,32 lei.

Pixurile de acest fel folosesc o tehnologie numită nano-argint. Particule minuscule de argint sunt amestecate în plasticul din care este realizat instrumentul de scris. Din acest material sunt realizate și alte dispozitive, precum periuțe de dinți.

Experimentele de până acum au arătat că aceste pixuri sunt eficiente împotriva bacteriilor și virusurilor.

Plasticul, materialul din care sunt realizate majoritatea instrumentelor de scris, este un mediu prietenos cu noul coronavirus. Pe suprafața acestui material, virusul care provoacă boala COVID-19 trăiește până la trei zile, potrivit National Institutes of Health, din SUA.

O altă unealtă utilă în această perioadă este CleanKey, gadgetul care le permite utilizatorilor să sune la interfon și să deschidă uși fără a le atinge.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult