Polaroid pregăteşte o imprimantă foto pentru sistemul de accesorii MotoMods

16.10.2017
Polaroid pregăteşte o imprimantă foto pentru sistemul de accesorii MotoMods

Camerele foto instante se bucură de o revenire pe piaţă în ultimii ani, companii precum Polaroid şi Fujifilm oferind deja mai multe soluţii de sine stătătoare. Cu toate acestea, este greu să convingi utilizatorii să care şi o cameră foto pe lângă un smartphone, care de multe ori oferă rezultate mai bune la acest capitol. Se pare însă că Motorola şi Polaroid au găsit soluţia: o imprimantă care se ataşează la telefon, prin intermediul sistemului MotoMods, numită Insta-Share.

Acest concept nu este tocmai nou, Lenovo oferind detalii despre un MotoMod care imprimă fotografii încă de la Mobile World Congress, în luna martie. Cu toate acestea, noile imagini cu Insta-Share pentru smartphone-urile Moto Z beneficiază de branding Polaroid, sugerând astfel că unul dintre cele mai mari nume de pe piaţa de camere instante doreşte să intre şi pe nişa de accesorii modulare.

Aceasta nu este prima dată când Lenovo atrage un partener important de pe piaţa de camere foto spre producţia de MotoMods. Anul trecut, când sistemul a fost introdus alături de primele modele Moto Z, Hasselblad a lansat camera True Zoom la preţul de 299 dolari (aproape jumătate din preţul telefonului). Având în vedere că accesoriul Polaroid nu pare să includă decât o imprimantă, fără optică sau blitz, este posibil ca preţul noului MotoMod să fie mai mic. Cu toate acestea, hârtia ar putea reprezenta o problemă pentru cei îngrijoraţi de costuri. Cartuşele cu hârtie fotografică pentru aparatele Polaroid şi Fujifilm sunt destul de scumpe, fiecare fotografie putând ajunge la un cost de peste un dolar.

Imaginea cu noul Insta-Share de la Polaroid pentru Moto Z a fost publicată pe contul de Twitter al lui Evan Blass, deci este posibil să vedem produsul pe piaţă în viitorul apropiat. Alături de acesta poate fi observat şi un accesoriu Amazon Alexa, de asemenea anunţat la MWC în primăvară.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult